Vučić u predsedničkoj kampanji potrošio šest miliona evra, skoro 14 puta više nego Ponoš

12
383

U trci za pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora Aleksandar Vučić je na kampanju potrošio čak šest miliona evra.

Tu je ubedljivo pobedio, ne samo u pogledu konačnog rezultata, nego i uloženog novca, piše portal Nova.rs.

Kako pokazuju finansijski izveštaji podneti Agenciji za sprečavanje korupcije, na kampanju Zdravka Ponoša potrošeno je oko 435.000 evra, odnosno skoro 14 puta manje u odnosu na Vučićevu, dok su izborni troškovi Biljane Stojković iznosili 184.000 evra.

Poslednja izborna kampanja pokazala je koliko su naprednjaci finansijski nadmoćni u odnosu na svoje konkurente, a da (bar na papiru) nisu dobili ni dinar priloga fizičkih i pravnih lica, po čemu su ranije bili prepoznatljivi.

Najviše novca, Aleksandar Vučić dobio je iz budžeta 645.771.000 dinara ili oko 5,5 miliona evra, a ostatak je prebačen sa računa za finansiranje redovnog rada SNS, piše Nova.rs.

Prema zvaničnim podacima, na Vučićevu kampanju potrošeno je ukupno 704.713.686 dinara ili oko šest miliona evra. Više od polovine tog novca ili oko 3,9 miliona evra Vučić je izdvojio za TV oglašavanje, dok je daleko manje – oko 620.000 evra potrošeno na oglašavanje u štampanim medijima. Kada se na to doda i internet, ukupno je za oglašavanje izdvojeno 4,7 miliona evra.

Preostali deo novca, trošen je na organizaciju javnih događaja, koji je u najvećem broju slučaju realizovala firma „Skaj mjuzik solušn”“ kao i na marketinške agencije i istraživanja javnog mnjenja.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakPoraz kadeta Srbije na otvaranju Svetskog prvenstva, košarkaši Borca ukupno 11 poena
Sledeći članakObjavljena nova rang lista svetskih gradova najboljih za život, Beč ispred svih

12 KOMENTARA

  • Pa pametniji bi bio da se nisi izlupetao… ne moras ti nikog zaliti zali sebe bolje ti je! Drugarski pozdrav…

 1. Gospidine, bot glupi, ja nemam vođu. Moj vođa sam lično ja. Moja glava i moj mozak. Kroz ceo život. Do punoletstva roditelji. Hvala im na vaspitanju i usmerenju. A dalje, preko elektronskog fakulteta, do 25 god.staža, samo ja, ja. I umem da rasudum šta je dobro a šra ne. A ti mrzi, pati se. Toliko od mene.

  • Mozda si cuo da ima elektronskog fakulteta??? Po tvojim komentarima izglefa da nisi isao dalje od cetvrtog razreda osnovne… ali ima nas raznih a tebe edukuje tvoj zemljak zeks iz pinka…srecom po Ca zeljko iz Negrisora produzi za Bg a ti nam ,,prodajes fakultetsku pamet“…

 2. Koliko petmnih bas si teska debilana…a u pravu si da lazu pa tvoj veliki vodja kaze da zivi od plate a covek radi 25 sati dnevno cak i ne kaki da dangubi i zaradio pare tj milione za kampanju a ovi lazu…. botino usmrdela pogledaj se u ogledalo i videces glupog sns bota…

 3. Nije bitno komentarisati več nešto reći. Valjalo bi da bude smisleno. A ovo ovde sve gluposti. Ustvati prepričava se šta je bilo na Novoj S. Pa to se vidi iz aviona. U pravu je čitalac, za bućku.

 4. Sve sto treba da znate o ekonomskoj politici Aleksandra Vučića i napredne mafijaške organizacije je podatak da je pravi dug Telekoma 1,9 milijardi evra!
  Ono što su 4 godine otimali od penzionera, Vučić i napredna mafija su spiskali za mesec dana!
  Jer BOTOVI koštaju. A i mafija!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here