Vučić: Uputiću zahtev vladi za uvođenje smrtne kazne za dela poput ubistva dvogodišnje Danke

3
199

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će uputiti u pisanoj formi novoj vladi zahtev da razmotri da li će predložiti skupštini izmene i dopune Krivičnog zakona kako bi se uvela smrtna kazna za ubice poput ovih koji su ubili devojčicu Danku Ilić u Boru, kao i u školi Ribnikar, Duboni i Orašju.

  • Svojevremeno sam se javno zalagao i zamolio Vladu Srbije da razmotri sa Savetom Evrope i svima drugima da li je moguće da ponovo bude uvedena smrtna kazna, a da ne pretrpimo posledice pravne i političke, da ne budemo kažnjeni zbog toga. Jer, ako neko delo zaslužuje smrtnu kaznu, onda je to ovo delo. Ja ću to da ponovim u pisanoj formi, čim se vratim iz Pariza uputiću Vladi Srbije, pa kad formiraju vladu neka razmotre, da li će ići sa takvim predlogom pred Narodnu skupštinu sa izmenama i dopunama Krivičnog zakona ili ne – rekao je Vučić gostujući na TV Informer.

Vučić je istakao da, iako nekog osudite na 40 godina, to nije adekvatna kazna za zločin kao što se desio u Boru, s obzirom na to da je devojčica bila živa kada su je udarila kola i da su je naknadno ubili.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakBorac dodao gas u poslednjih pet minuta i definitivno obezbedio opstanak u ABA ligi
Sledeći članakRutinska pobeda Čačka 94 u Valjevu

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here