Vuk Jeremić u Čačku krenuo u kampanju za bojkot izbora

1
549

ČAČAK – Lider Narodne stranke Vuk Jeremić objavio je danas zvanično bojkot i u Čačku, dodajući da u ovom trenutku “ne postoje uslovi za normalan život i normalne izbore”.

Jeremić je na konferenciji za novinare rekao da Narodna stranke ne učestvuje na razgovorima u Skupštini Srbije uz posredovanje Evropske unije (EU), koji su zamišljeni za prevazilaženje krize, jer je rok od devet meseci, pre održavanja izbora na proleće istekao.

Narodna stranka ne učestvuje na tim razgovorima, jer nema o čemu da se priča. Potrebno je da prođe devet meseci, da se ispune naši zahtevi. To vreme je isteklo i ne treba stvarati iluziju. Predstvicma EU smo rekli da ne mogu da računaju na naše učešće, ali da smo otvreni za razgovore sa njima u budućnosti – objasnio je Jeremić.

Prema njegovim rečima, aktivisti Saveza za Srbiju (SzS) u narednom periodu će biti više prisutni na terenu, ali i dalje ističe da im je nedostupan veći medijski spektar, odnosno gostovanje na medijima sa nacionalnom frekvencijom.

Ova kampanja će biti dinamičnija i to ja najbrži put ka promeni sistema i režima. To podrazumeva mnogo odricanja, biće jako teško finansirati političke organizacije koje ne uđu u Skupštinu Srbije, jer znamo da je to najstabilniji način finansiranja političkih aktivnosti – naveo je Jeremić.

Jeremić kaže da će tokom ovih aktivnosti, SzS pozivati građane da ne izkaze na izbore, ukoliko ih bude na proleće, kako se ne bio dao legitimitet ovakvom poretku.

Odgovarajući na pitanja novinara, on kaže da je namera Narodne stranke da Srbija bude uređena kao savremene države Evrope, od kojih se neke nalaze u EU.

Pitanje članstva nije nešto što može da neko odluči sam, za to je potreban konsenzus. Ako ne napravimo evropsku Srbiju, mnogi naši građani će otići u Evropu – istakao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je proslava 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC), koja je prema njegovoj oceni, proslava 800 godina srpske duhovnosti i temelja srpske kulture, trajala smao tri dana i da je protekla u atmosferi podela.

On je dodao da RTS, prema njegovim informaacijama sa te televizije, nije prenosila liturgiju iz manstira Žiča jer na njoj nije bio prisutan predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ocenio da su se na svečanoj Aakdemiji u Sava centru u Beogradu „videle sve srpske nesreće i podele“.

Dodela ordena Svetog Save (prdsedniku Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću je produbio postojeće podele. Na Akademiji SPC nije prisustvovao veliki broj epsikopa SPC, kao ni veliki borj intelektualaca od kojih su neki odbili i da se pojave i govore na Akademiji – rekao je Jeremić.

On je dodao da „ako je istina da će pored Vučića orden Svetog Save dobiti i ministar fianansija Siniša Mali, onda nije čudno što je veliki broj episkopa i intelektiatlca bojkotvao proslavu 800 godina autokefalnosti SPC“.

Izvor: MNA, Morava info

Prethodni članakDirektor “MB Namenska“ držao pekaru koja je pravila burek i peciva za radnike fabrike
Sledeći članakDodelom diploma i nagrada najboljim studentima, obeležen dan Agronomskog fakulteta

1 KOMENTAR

  1. Suprostavljene ideologije i nesaglasni programi Miloševića i Šešelja ušli su u koaliciju za spas KiM. Njihovi najbolji učenici Dačić i Vučić u koaliciji rasturaju KiM. Podupiru Koštuničine perjanice. Ko to glasa?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here