Vukadinović (Dveri): Gradonačelniče, ko je kriv?

8
802

ČAČAK – Član Uprave Gradske organizacije Dveri u Čačku Aleksandar Vukadinović oglasio se saopštenjem za javnost povodom tragedije u Ovčar Banji koja se dogodila nakon pucanja visećeg mosta na Moravi.

Saopštenje prenosimo u celosti, uz neophodne redakcijske intervencije:

Pre nekoliko dana u Čačku se dogodila tragedija rušenja visećeg mosta u Ovčar Banji i tom prilikom dve osobe su izgubile život, a više njih zadobilo teške telesne povrede. Tada smo kao politička organizacija izrazili naš oštar protest i nagovestili u kom pravcu će se razvijati situacija vezana za ovaj nemili događaj. Naime, u toku je jalov pokušaj čelnika gradske vlasti oličene u liku gradonačelnika Miluna Todorovića da odgovornost za ovu nesreću pokušavaju da prebace na neku instancu koja je na dovoljnoj udaljenosti od sopstvene odgovornosti.

Zakon je tu jasan i nedvosmilen po pitanju obaveza gradonačelnika. Jedna od osnovnih obaveza je briga o zaštiti bezbednosti i javnog zdravlja građana Čačka. Kao osnovna poluga kojom on upravlja u ovoj svrsi su inspekcijski nadzori na čelu sa rukovodiocem svih gradskih inspekcija.

Kao javnost smo upoznati da je resorni inspektor konstatovao da je viseći most u Ovčar Banji u stanju koje je nezadovoljavajuće i mora se staviti van upotrebe. Bilo je i više nego dovoljno vremena da se preko pomenutog mosta zabrani prolaz. Trebalo je postaviti fizičke zapreke sa obe strane mosta i tablom koja je propisana u tim slučajevima zabraniti prolaz preko mosta. Ništa nije urađeno da se ova nesreća izbegne.

Zakon je jasan i po pitanju iznalaženja odgovornosti za ovu nesreću, bilo da je reč o institituciji ili licu koje je deo iste. Pošto je počinjeno delo ugrožavanja javne bezbednosti građana sa smrtnim ishodom, javni tužilac mora po službenoj dužnosti da pokrene tužbeni zahtev da se pred nadležnim sudom pokrene sudski potupak za utvrđivanje krivice.

Gradska organizacija Dveri – Čačak je u više navrata podnosila krivične prijave protiv Miluna Todorovića za ugrožavanje javnog zdravlja ljudi. To je bilo u slučajevima toksikološkog zagađenja reke Zapadne Morave i kada je izložio zdravstvnim rizicima građane Čačka tvrdnjom, izrečenom u političkoj kampanji za potrebe izbora, da je pobeđen Kovid virus?! Toliko neodgovornosti i odsustva lične empatije uz nemanje osećanja moralne ogovornosti je nezapamćeno u istoriji političkog života grada Čačka.

Želimo da ovaj slučaj dobije epilog na sudu i krivci za ovaj nesrećni slučaj budu kažnjeni. Srpski pokret Dveri kao politička organizacija koja će činiti novu vlast u Čačku, posle narednih lokalnih izbora, pažljivo će pratiti razvoj situacije u vezi sa ovim nemilim događajem, u želji da pravda bude zadovoljena.

Član Uprave GrO Dveri Čačak Aleksandar Vukadinović

Prethodni članak“Who The Fuck Are You“ u Galeriji “Risim“
Sledeći članakNova domaća komedija na repertoaru Kulturnog centra Čačka

8 KOMENTARA

  1. Aco Troko ,ovaj sto ne da djedovinu za 200 al za 400e ce da dadne ,i brko onaj pozadi ce da menjaju grad,a neko ce bogami rujno vino da pije.

  2. Lik promenio nekoliko stranaka, uleteo u Dveri, a radi za SNS. Gori je od onog veselog Božovića Ćente, pulena Drobnjaka koji je stavio katanac na FRA. Troko Vukadin ne sme ime da spomene odgovornih lica, već trči u medije ne bi li postao odbornik. Smešna priča

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here