Za tri dana više od 3.000 Čačana posetilo novu Biblioteku

2
295

ČAČAK – Nakon useljenja i svečanog otvaranja novog zdanja u Sinđelićevoj 24, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” je u četvrtak, 28. marta počela rad sa korisnicima. Od tada do subote, 30. marta u okviru neizmenjenog radnog vremena, Biblioteka je evidentirala preko 1.200 poseta Čačana, a od njih 196 su postali njeni novi članovi.

U toku prva tri radna dana broj transakcija, tj. pruženih usluga posetiocima Biblioteke premašio je cifru 3.000. U široku lepezu usluga koje Biblioteka u novom prostoru može da pruži, osim izdavanja i preporuka knjiga, pružanja relevantnih informacija uz korišćenje referentne literature, korišćenja čitaonica, interneta, održavanja radionica, tribina, programa za sve uzraste itd, ona postaje i mesto za realizaciju kreativnih ideja naših sugrađana. Ovo se vidi već u prvoj nedelji rada na primeru Škole novinarstva za decu i mlade kojoj Biblioteka obezbeđuje prostor.

U novim uslovima rada, Biblioteka je u prilici i da dodatno obogati kulturnu ponudu grada, pa je u petak, 29. marta u okviru programa manifestacije Disovo proleće izvedena i predstava „Triptih o radnicima” Gradskog pozorišta u Čačku. Komad „o svinjama, ljudima i krokodilima” režirao je Jug Đorđević, a uloge su tumačili Aleksandar Đinđić, Ivana Terzić, Una Đelošević i Bratislav Janković. Ovo je bilo njeno treće izvođenje, a prvo u Velikoj sali Biblioteke.

Sve ono što Gradska biblioteka ima da ponudi, svoje fondove, prostorije, usluge, izložbene prostore, sale za programe za mnoge Čačane je konačno „izašlo na scenu” u subotu 30. marta kada je organizovan Dan otvorenih vrata.

Za četiri sata, od 9.00 do 13.00 časova, uz stručno vođenje zaposlenih više od 200 sugrađana videlo je unutrašnjost zgrade Biblioteke. Bibliotekari su sa čak 29 grupa zainteresovanih građana pravili petnaestominutne ture prošetavši kroz sva četiri nivoa zgrade. Radoznali su imali jedinstvenu priliku da vide i prostorije u koje korisnici inače ne ulaze, poput depoa za knjige koji se nalazi ispod nivoa zemlje. Danu otvorenih vrata – stručnom vođenju kroz Biblioteku prisustvovao je i gradonačelnik Milun Todorović sa saradnicima. Tom prilikom donirali su oko 200 knjiga.

Izvor: Gradska biblioteka

Prethodni članakUčenici OŠ “Preljina“ posadili 30 stabala u svom mestu
Sledeći članakPožar u Vidovi zahvatio nisko rastinje, vatrogasci sprečili da se proširi na borovu šumu

2 KOMENTARA

    • Gospodine Sova, vidi se da ste u Čačak došli iz šume. Ako malo bolje pogledate, na jenoj fotografiji videćete legendarnog profesora Gimnazije Ćureta, a na drugoj neke od poznatih inženjera i akademskih građana starije generacije. Niko od njih nikakve veze sa naprednjacima nema. Vratite se u šumu, dragi Sova. Tamo i pripadate. Srdačan pozdrav.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here