Zaduženi u švajcarskim francima cene zainteresovanost vrha države da se reši njihov problem

0
140
Foto: Insajder

ČAČAK – Udruženje građana zaduženih fiktivnim dugovima u švajcarskim francima, koji su osam dana neprekidno protestvovali ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu, Nemanjina 9, obaveštavaju javnost da su se na molbu predsednika Republike Srbije, privremeno razišli do petka 05 aprila 2019.godine, kada će protest biti nastavljen ukoliko se problem ovih kredita ne reši.

Kako se navodi u saopštenju, jedini zahtev udruženja je da Vrhovni kasacioni sud radi svoj posao i da to radi na način na koji to rade svi evropski sudovi, “a što Vrhovni kasacioni sud izbegava već pune 4 godine“.

Od strane predsednika Republike Srbije su izneti predlozi da se država uključi u rešavanje ovog problema, tako da ćemo u ponedeljak 1. aprila 2019. godine predati našu dokumentaciju i izneti argumente koje je to rešenje najbolje za sve učesnike, jer verujemo da nema potrebe da građani Republike Srbije snose teret loših kredita. U tom smislu, cenimo zaintresovanost samog vrha države da čuje i argumente druge strane, a ne samo banaka i da se aktivno uključi u rešavanje ovog ozbiljnog problema. Kakav će biti predlog Vlade za sada je još rano komentarisati – navodi se u saopštenju.

U dokumentu se još navodi i da je Vrhovni kasacioni sud obećao da će 2. aprila doneti pravni stav povodom ovih kredita, te će se tog dana okupiti korisnici kredita kojima su ugovori raskinuti, kako bi podsetili Vrhovni kasacioni sud na dato obećanje i skrenuli pažnju da njima bilo kakva konverzija ne pomaže, već samo sudska odluka, a tih korisnika ima preko 5.700.

U svetlu navedenog, Udruženje CHF Srbija obaveštava javnost da je pravni stav Vrhovnog kasacionog suda nužan i hitan! Sa jasnim i nedovosmislenim stavom Vrhovnog kasacionog suda, svi problemi mogu biti rešeni, bez bilo kakvog troška poreskih obaveznika, banke bi dobile povrat datog novca uvećan za kamatu, bez ekstraprofita, a korisnik kredita bi nastavio dalje da plaća kredit po realnim iznosima anuiteta – kažu u Udruženju CHF Srbija.

Oni su zamolili javnost da ne politizuje “nepravdu“ koja im se dogodila, izrazivši nadu da će se “nakon četiri godine agonije i spinovanih izjava“ ovaj problem rešiti na institucionalni, zakonit i legalan način.

Izvor: Morava info

Prethodni članak“Pčeličine“ knjige od sada i na ruskom tržištu
Sledeći članakČačak 94 želi da pobedom u gostima okonča sezonu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here