Zajedničko saopštenje opozicije: SNS ima manje od 50 odsto glasova, na potezu Gradska izborna komisija

16
831

ČAČAK – Pet opozicionih listi koje će imati svoje predstavnike u budućem sazivu čačanskog parlamenta izdalo je zajedničko saopštenje za javnost povodom izbornih rezultata u Čačku.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Kao opozicione liste koje su učestvovale na lokalnim izborima 2. juna u Čačku, odgovorno tvrdimo da je vladajuća SNS izgubila većinu u našem gradu. Uvidom u kompletan birački materijal na sva 104 biračka mesta, koji su 6. i 7. juna izvršili ovlašćeni predstavnici naših izbornih listi, dokazali smo da je SNS, zajedno sa svojih devet satelita, osvojila ispod 50% glasova i da je opozicija pobedila u Čačku.

Da se nešto čudno dešava sa izbornim rezultatima bilo je jasno već u izbornoj noći kada je Milun Todorović proglasio pobedu SNS sa 53,3%, da bi posle 24 sata ćutanja Gradska izborna komisija objavila da je lista broj 1 osvojila jedva 50,25%. Todorovićeva lažna vest sa 3% glasova više za vladajuću stranku bila je očito samo početak pokušaja izborne krađe jer je kompletna vlast u našem gradu ostala u manjini. Očito se nakon završetka glasanja krenulo u falsifikovanje zapisnika i izbornih rezultata u Gradskoj izbornoj komisiji.

Naši predstavnici koji su kontrolisali birački materijal pronašli su i zabeležili brojne neregularnosti: nevažeće listiće među glasovima za SNS, glasove za opoziciju među nevažećim listićima i među glasovima za SNS, protivzakonite i falsifikovane potvrde za glasanje van biračkog mesta, isto lice koje je glasalo i na biračkom mestu i van biračkog mesta, istim rukopisom popunjeno i potpisano više zapisnika na različitim biračkim mestima u selima, biračko mesto na kome je trećina birača glasala van biračkog mesta, pa čak i nezakonite spiskove ko je glasao a ko nije i poruke stranačkoj centrali SNS koga treba zvati i pritiskati da izađe na izbore, koje su očito greškom ostale u biračkom materijalu i otkrile čime se sve služila aktuelna vlast…

Kao što smo i pretpostavljali, 988 nevažećih listića i 1324 glasa van biračkog mesta su više nego sporni, i uz sve druge izborne nepravilnosti u potpunosti menjaju konačni izborni rezultat u korist ujedinjene opozicije. Sada je na potezu Gradska izborna komisija koja treba da odluči o službenim beleškama koje treba da dostavi načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Nebojša Bežanić, na osnovu svega onoga što je opozicija otkrila u biračkom materijalu. Načelnik Bežanić je sinoć po završetku pregleda biračkog materijala bukvalno pobegao iz gradske uprave i izbegao da predstavnicima opozicije uruči kopije službenih beleški o onome što su za dva dana neprestane kontrole pronašli. Međutim, ne može pobeći od zakonske obaveze da službene beleške dostavi Gradskoj izbornoj komisiji koja je onda dužna da proglasi prave izborne rezultate i potvrdi pobedu ujedinjene opozicije u Čačku.

Sve drugo značilo bi otvoreno bezakonje i izbornu krađu, o čemu nećemo ćutati već ćemo zajedno sa građanima odbraniti izbornu volju Čačana i pobedu opozicije.

Grupa građana „Ivan V. Ćalović – Istina i čast
Grupa građana „ProBudimo Čačak” – Pavle Jelesijević
SVI ZA ČAČAK ( NARODNA STRANKA – dr ALEKSANDAR RADOJEVIĆ, NOVA SRBIJA – VELIMIR ILIĆ, POKRET POLjOPRIVREDNIKA SRBIJE – prof dr VLAISAV PAPIĆ, POKRET OBNOVE KRALjEVINE SRBIJE – GORAN PETKOVIĆ )
Čačak protiv nasilja i Novi DSS ( NARODNI POKRET SRBIJA – DEMOKRATSKA STRANKA – SRBIJA CENTAR SRCE – NOVA DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE – NOVO LICE SRBIJE)
PRIMARIJUS DR MILAN ROGANOVIĆ – SRPSKI POKRET DVERI – „BOŠKO OBRADOVIĆ – Radmila Živković – Dragan Ćendić – Biljana Rubaković”

Prethodni članakZavetnici Čačak: U toku politički performans prekrajanja izborne volje Čačana
Sledeći članakTodorović: Simović nasilno pokušava da promeni volju građana, ali neće uspeti, opozicija ima 2.000 glasova manje

16 KOMENTARA

  1. U naprednjačkoj rijaliti Srbiji učesnici uzimaju pare, a gledaoci glasaju. Voditelji rijalitija su Jovana Jeremić , Milomir Marić i Drajan J Vučićević. U rijalitiju, od muškaraca najuspešniji su , Vulin, Vesić i Šapić, a od žena Ana Brnabić, Maja Gojković i Milica Đurđević. Sponzori rijalitija su Dačić, Palma i Šešelj. Blago nama.

    • Bravo, sve ih znas I pratis. Ali od mnogih treba nesto da naucis. Ti odaberi od koga. A svi su pametniji od tebe. Garant. Izvinjavam im se sto ih stavljam u recenicu sa tobom

  2. Cudna je jedna stvar- svi se bune i daju saopstenja, samo Calovic nista. Tu je, ali ni rec da kaze
    Ivan ima neki dogovor sa Vucicem, reklo bi se. Nemoj niko da se iznenadi nekim novim stvarima
    Ako i ne sad, ali za 4god, definitivno

  3. Najveće zlo čačanske političke scene Narodna stranka doživela je debakl i imaće jednog odbornika. To je najlepša vest sa ovih izbora.

  4. Čak i da imaju manje od 50% a nemaju, to ne znači da opozicija ima više od 50%. Sa nevažećim listićima opozicija i dalje ima za najmanje 2% manje glasova od SNS. A vi nigde u ovom saopštenju niste rekli da opozicija ima više od 50%. Niste ni mogli jer ima maksimalno 47,5%. I to vam je tako

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here