Zapadna Srbija među 18 najatraktivnijih turističkih destinacija u Srbiji

1
710

ČAČAK, GORNJI MILANOVAC – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da se zapadna Srbija nalazi među 18 prioritetnih turističkih destinacija u Srbiji, kao jedna od najatraktivnijih i najpopularnijih turističkih područja u Srbiji.

Matić je na otvaranju turističke konferencije “Zapadna Srbija“ u Čačku, koja okuplja turističke radnike iz Srbije i regiona, rekla da je je Turistička regija Zapadne Srbije, koja je organizator tog događaja, “prva u Srbiji prepoznala značaj udruživanja i regionalnog pristupa turizmu“.

Ova regija ima izuzetne uslove za aktivni odmor na najkvalitetnijim terenima za zimske sportove, ali takođe predstavlja odličan izbor za sve turiste koji žele da zadovolje obrazovno-kulturne potrebe i imaju želju za bogatijim sadržajem i odmorom – rekla je Matićeva.

Ona je dodala da je konferencija od izuzetnog značaja i zato što je Turistička regija Zapadne Srbije, kao organizator, prva u Srbiji prepoznala značaj udruživanja i regionalnog pristupa turizmu.

Matić je ovom prilikom posetila i seosko domaćinstvo Rajski konaci, u selu Leušići kod Gornjeg Milanovca, koje je dobitnik nagrade Turistički cvet 2010. godine za najlepše seosko domaćinstvo u Srbiji.

Rajski konaci su pravi primer negovanja tradicije, starih zanata i domaćih radinosti, veličanstvene prirode ovog područja i ogromnog turističkog potencijala seoskih domaćinstava u Srbiji koja su u protekloj godini doživela značajnu ekspanziju poseta pre svega domaćih, ali i stranih turista. Seoski turizam je ekološki, održiv i doprinosi da se lepote krajeva prikažu na najlepši mogući način i upravo Rajski konaci pokazuju kako se to radi u skladu sa prirodom – istakla je Matićeva.

Prema njenim rečima Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je za projekte razvoja turizma zapadne Srbije od 2015. do 2021. godine ukupno opredelilo nešto više od 920 miliona dinara.

Izvor: Morava info, eKapija

Prethodni članakJoš jedan dan bez preminulih na kovid odeljenjima, 10 pacijenata u teškom stanju
Sledeći članakSEOS: Protesti se ne prekidaju, konačan cilj – obustavljanje istraživanja

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here