Zapažen nastup čačanskih vozača na evropskom moto kros spektaklu

0
207

ČAČAK – U nedelju, 23. juna, na stazi “Gajić” u Globarima, u blizini Kruševca, održan je Evropski šampionat u disciplini Moto kros koji je protekao u znaku jubileja – 10 godina duge tradicije.

Organizatori ove manifestacije Auto moto savez Srbije (AMSS), Moto savez Srbije (MSS) i klub ”Gajić” iz Kruševca, uspeli su da opravdaju poverenje, a gledaoci su gledali pravi moto spektakl, sa 115 takmičara iz 13 zemalja. Pored domaćih takmičara, učestvovali su vozači iz Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Rumunije, Makedonije, Češke, Izraela, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Rusije i Ukrajine.

Takmičari su se nadmetali u klasama MX65, MX85, MX Open, koje su se bodovale za Evropski šampionat, dok su se klase MX65, MX85, MX1, MX2 ujedno bodovale i za Balkanski šampionat, dok su klase MX65, MX85, MX1, MX2, MX3, MXS i MXB bodovane i za Nacionalni šampionat.

U klasi EMX 65 titulu prvaka poneo je Ofir Kasejcemah iz Izraela, u klasi EMX 85 Luka Kunić iz Hrvatske. U klasi MX65 najbolji predstavnik iz Srbije je bio Danilo Crnjanski iz BAP racing tima na 12 mestu, dok ostali nisu ostvarili zapaženiji plasman. U klasi MX85 u konkurenciji 20 vozača vozač MK Tanasko Rajić Vuk Drmanac je zauzeo sedmu poziciju, Kuzman Relja iz MK Ere iz Arilja devetu a debitant u ovoj klasi Aleksa Milosavljević iz MK Tanasko Rajić 11.

U klasi MX1 koja se bodovala za Balkanski šampionat, prvi je bio gost iz Češke Martin Mihek, dok su naši najbolji vozači bili Marko Kostić iz AMSK Pirot na sedmom i Stefan Radanov iz MK Tanasko Rajić na devetom mestu.

U klasi MX1 u Otvorenom šampionatu Srbije, Stefan Nejčev iz Bugarske je bio prvi, Kalojan Iliev drugi, a Marko Kostić osvojio je treće mesto.

U klasi MX2 koja se bodovala za Balkanski šampionat, Julian Georgijev je osvojio prvo mesto, dok je naš najbolji predstavnik bio Vukašin Jablanović iz GTC racing tima iz Kraljeva na četvrtom mestu, dok je Milić Zimonjić iz MK Zlatibor završio na solidnom osmom mestu. Ljubimac čačanske publike Nenad Petrović i vodeći u generalnom plasmanu nije imao sreće u prvoj vožnji zbog kvara na motoru, pa nije mogao ostvariti bolji plasman.

U klasi MX2 junior od naših vozača je imao Milić Zimonjić na petom mestu.

U konkurenciji 20 vozača, u klasi MX3 Martin Todorov iz Bugarske zauzeo je prvo mesto, dok su naši najbolji vozači bili Lang Viktor iz kluba MX024 na 12 mestu i Vlade Rajević iz kluba Termorad AMSK Čačak na 13 mestu.

U klasi MX, vozači do 40 godina starosti koja se boduje za Balkanski šampionat prvi je bio Grigor Carev iz Bugarske, Milan Stojanović iz MK Tanasko Rajić drugi, a Vlade Rajević iz Termorad AMSK Čačak treći.

U klasi MXB u kojoj ne nastupaju vozači iz inostranstva, prvi je bio Česko Mark iz MX024, drugi Milan Stojanović iz MK Tanasko Rajić a treći Đorđe Čolović iz kluba Moto land.

U najstarijoj klasi preko 50 godina, MXS pobedu je odneo Zahari Tomov iz Bugarske, dok je naš najbolji predstavnik bio Branko Radanov iz MK Tanasko Rajić na petom mestu.

Otvoreni šampionat Srbije se nastavlja trkom u Kraljevu na stazi Trešnjari 25. avgusta.

Prethodni članakPioniri Borca u finalu Memorijalnog turnira “Haris Brkić“
Sledeći članakBesplatan upis u biblioteku odličnim učenicima čačanskih škola

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here