Zar i ti, sine Fridome

0
796

Piše: Miloš Mitrović, Danas

Dragi Fridome, batice, ko te lago da ne valjamo, aj kaži? Mi smo, ono, pročitali tvoj izveštaj o nama i, Fridome, druže moj, ša ti je, leba ti? Na čemu si, majke ti? Mi šampioni u urušavanju demokratije?

Mi to kad smo videli, izveštaj što si napiso, rešili smo da ga kritički preispitamo. I Fridome, odma smo videli da to nit je validno, nit je verodostojno, nit je relevantno. Stvarno si nas iznenadio. To, bre, ko da nisi piso ti, nego neki hejteri odavde. Pa jel znaš ti da mi imamo najviši stepen demokratije?

Šef je, batice, odlepio kad je vido tvoj izveštaj, ja sam pokušala da ga sakrijem od njega, al njemu ništa ne može da promakne, kao što znaš.

I on mi je reko da ti kažem da si se negde zeznuo, da kod nas nije demokratsko nazadovanje, nego demokratsko napredovanje, što je i normalno, jel mi nismo nazadna, nego napredna stranka. Kažem ti, mnogo je odlepio i ja da sam na tvom mestu bila bi mi frka. Ti sad vidi.

Ali dobra vest je da šef oće s tobom, ono, da popriča, konstruktivno, da sednemo, pa da vidimo jel možemo mi tu negde da se nađemo, ako me razumeš. Samo, Fridome, prvo mora da priznaš da si piso pogrešno i zlonamerno.

I ne znam ko ti je, majke ti, tumačio tvoje kvantitativne podatke, koji ne znam šo bi se i tumačili. Jer po njima mi imamo najviši stepen demokratije. Slobodno kaži ako su ovi naši hejteri, mislim, tumačili, jer to liči na njih. Pa, batice, ako su oni, ja evo ne mogu da verujem.

A izgleda da jesu. Pa jel oni treba da nas cinkaju kod tebe, mislim oni oće, jedva čekaju, al gde ti da im, kao, poveruješ?

Fridome, druže, toliko smo toga zajedno prošli i znaš šta sve zbog tebe radimo i onda, brate, ispade da jedna hejterska novina, jedna hejterska televizija i još neki tamo sve to upropaste. Pa jel smo na to spali?

Pa jesi pročitao Demokrasi indeks i Bipiti indeks koji kažu da nam je demokratija, ono, haos? Kako oni vide da nam je demokratija okej, a ti ne? Ako nisi, da pročitaš, poručio ti šef.

A kad pročitaš, videćeš da smo mi daleko iznad hibrida, pošto ti kažeš da smo mi hibrid, mada znamo da su nas ocinkali, da to nisi ti. Dobro, ima ta korupcija, tu smo stvarno, kao, malo pali, 0,25, ali to realno nije ništa.

Ja mislim da i ti to shvataš. Fridome, brate, ugledan si, nisi neka boranija, znaju te – kad kažu Fridom, nije to tamo neki lik bez veze. Ja i dalje ne verujem šta si reko, ali ajde, dešava se i najboljima.

Važno je da šef oće da priča s tobom, i da smo zajedno posvećeni i objektivni – mi s tobom i ti s nama – i da oće zajedno svi da sednemo i da vidimo kako stvari stoje stvarno.

A ja sam sigurna da i ti oćeš – ti to što si napiso da prepraviš, a šef će da ti progleda kroz prste ko ti nama tu nebitnu korupciju. Ajd pa se javi.

Tvoja Anči.

Izvor: Danas

Prethodni članakDr Luković: Nazire se kraj epidemije u Čačku i Moravičkom okrugu
Sledeći članakBežao od policije i izazvao sudar: U Preljini jedna osoba poginula, dve teže povređene

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here