Zaseda Gradska skupština, usvojeni predlozi za Decembarske nagrade

1
611
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Odbornici Skupština grada Čačka prihvatili su danas predlog Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja da Decembarsku nagradu dobiju Osnovna škola “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, Centar za socijalni rad, kao i književnik Milutin Mića Milovanović.

Decembarska nagrada dobitnicima će biti uručena 18. decembra na svečanosti povodom Dana grada.

U obrazloženju se navodi da je Osnovna škola “Tatomir Anđelić” iz Mrčajevaca, koja nosi ime uglednog fizičara i astronoma i koja radi gotovo dva veka, iznedrila između ostalih 14 doktora nauka, a deset učenika je dobilo zvanje književnika.

Centar za socijalni rad u Čačku ove godine obeležava 60 godina rada, a kako se navodi, zaposleni su posvećeni ostvarivanju socijalne u porodično pravne zaštite, pružanju pomoći i osnaživanju pojedinaca za samostalan život, promovisanu jednakosti…

Književnik Milutin Mića Milovanović na kulturnoj sceni Čačka prisutan je više od dve decenije, a njegovo književn odelo krasi 12 knjiga – osam romana, tri zbirke pesama i jedna hronika sela. Takođe, dobitnik je više nagrada i priznanja.

Do kraja sednice odbornici će razmatrati rebalans budžeta, zatim izvršenje gradske kase za prvih devet meseci, kao i izmene i dopune programa poslovanja javno komunalnih preduzeća “Duboko“ iz Užica, “Komunalac“, “Moravac“, “Gradsko zelenilo“, za grejanje Čačak, “Gradac“.

Na dnevnom redu su i predlozi o povećanju cena sakupljanja, transporta i deponovanja komunalnog otpada, kao i vode.

Pred odnornicima su i predlozi za izmene i dopune plana i Programa rada Naučno tehnološkog parka, Turistička organizacija, Sportskog centra Mladost, zatim statuta Predškolske ustanove “Radost“ Čačak, kao i predlog plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama grada Čačka.

Razmatraće se i predlog o pribavljanju u javnu svojinu izgradnjom dela Ulice Svetog Save sa atmosferskom kanalizacijom i javnom rasvetom, zatim izmename i dopuname Poslovnika o radu Skupštine grada, kao i predlog o dopunama odluke o dodatnoj finansijskoj podršci porodici sa decom.

Izvor: MNA

Prethodni članakAlikadić: Neočekivano teška utakmica protiv Napretka
Sledeći članakPotpisan ugovor, od decembra “Er Srbijom“ iz Lađevaca do Beča tri puta nedeljno

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here