Zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu dobio ime, prihod u prvih 18 dana već premašio milion dinara

4
1813

GORNJI MILANOVAC – Bazeni u Gornjem Milanovcu dobili su kumu. Naime, Ana Jaćimović iz ovog grada pobednik je nagradnog konkursa pod nazivom “Pitam za kuma“ koji je raspisala opština Gornji Milanovac.

Pobednički predlog “23.april“ izabran je od strane Komisije u konkurenciji pet predloga, pa će se bazenski kompleks u gradu pod Rudnikom ubuduće zvati “23. april“.

  • Pristiglo je preko 130 predloga za naziv bazena, moj favorit je takođe bio naziv “23. april“, jer ima posebnu simboliku za opštinu Gornji Milanovac, od podizanja Drugog srpskog ustanka na Cveti 1815. godine u Takovu, obeležavanja Dana opštine kao i Dana Vojske Srbije. Čestitam kumi, koja je dobila jednu privilegiju od strane opštine Gornji Milanovac, da se po njenom predlogu nazovu ovi bazeni. Komisija je po njihovom mišljenju odabrala pet najlepših naziva. Kasnije je usledilo onlajn glasanje na stranici opštine i sa preko 41 odsto je pobedio ovaj predlog. Čestitam svim učesnicima konkursa, nismo mogli sve da nagradimo, ali tih prvih pet koji su ušli u uži izbor dobiće godišnje propusnice za sve sadržaje koje nudi SRC “Gornji Milanovac“ – istakao je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

Naziv “23. april“ bio je predlog od strane više autora, potencijalnih kumova, ali, kako je objašnjeno, po propozicijama konkursa, uvažavao se samo prvi predlog sa tim nazivom. Konkurs je otvoren 6. aprila, a pobednički naziv je stigao u 23 časa sledećeg dana.

  • Čast mi je što sam danas ovde. Želim da se zahvalim predsedniku što je došao na ideju da svi građani učestvuju u odabiru naziva milanovačkih bazena. Ponosna sam što će nositi naš zajednički predlog – rekla je Ana Jaćimović, kuma bazena.

Predsednik opštine Dejan Kovačević, je Ani, ponosnoj kumi, majci troje dece, uručio zahvalnicu kao i propusnice, a potom su zajedno obišli bazen.

Autori ostala četiri predloga za naziv bazena u Gornjem Milanovcu, koja su se našla u samoj “finalnoj trci“ će takođe dobiti besplatne godišnje karte za korišćenje zatvorenog bazena i drugih sadržaja, kao što je i odlučeno u samoj propoziciji konkursa.

Za samo 18 radnih dana, bazen je posetio veliki broj naših sugrađana.

  • Svečano otvaranje bazena je bilo 27. aprila, već 28. april je bio prvi radni dan. Radili smo sve ove dane, sem tokom vaskršnjih praznika. Što se tiče same zarade, možemo se pohvaliti da je bazen do juče prihodovao milion dinara. Kada je reč o letnjoj sezoni, sigurno će sve biti spremno na vreme. Ove godine ćemo imati letnju sezonu na dva otvorena bazena uporedo, a to je gradski bazen “23. april“ i bazeni na Rudniku. Očekivano vreme otvaranja letnje sezone je posle 15. juna. Sezonska karta, odnosno godišnja koja važi za korišćenje zatvorenog bazena u gradu i košta 30.000 dinara, važiće i za korišćenje otvorenih bazena u gradu i bazena na Rudniku – rekao je Predrag Marković, direktor SRC “Gornji Milanovac“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU nedelju preventivni pregledi u čačanskoj bolnici i Domu zdravlja
Sledeći članakNekoliko nezaposlenih porodilja protestovalo ispred Gradske uprave, primio ih gradonačelnik

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here