Zavod za javno zdravlje: Tokom jula i avgusta Morava bila potpuno čista, kupanje dozvoljeno

11
308

ČAČAK – Zavod za javno zdravlje u Čačku saopštio je danas da su tokom jula i avgusta vršena detaljna ispitivanja reke Zapadne Morave na kupalištu kod Sportskog centra “Mladost” i da su rezultati pokazali da su prioritetne i prioritetne hazardne supstance poreklom iz naftnih derivata registrovane ispod granice detekcije i maksimalno dozvoljenih koncentacija.

Mikrobiološki parametri su bili u dozvoljenim granicama, kao i svi parametri fizičko-hemijskog ispitivanja, izuzev biohemijske potrošnje kiseonika 13. avgusta, čija je vrednost bila povećana zbog pojačane razgradnje organskih materija usled veoma visokih temperatura vazduha i posebno visoke temperature vode u momentu uzorkovanja, kao i niskog vodostaja.

Kako se navodi, biohemijska potrošnja kiseonika u uzorku uzetom 16. avgusta bila je u okviru III klase, pri čemu i ostali parametri nisu bili van treće klase tako da se na osnovu dobijenih rezultata ispitivanja, reka može koristiti u rekreativne svrhe.

Izvor: MNA

Prethodni članakNova školska godina u Čačku počinje štrajkom prosvetnih radnika
Sledeći članakIvana Jorović poražena u prvom kolu US Opena

11 KOMENTARA

    • Izgleda da si nepismen. Vidiš li da je zavod objavio da je voda čista i da je tako dva meseca. Ko će da oodgovara zbog uzbunjivanja javnosti da je reka zagađena videćemo. Neko mora odgovarati za to.

  1. A pod čijim su pritiskom ovi iz zavoda do sada čekali da dozvole kupanje. Da li je moguće da bivša direktorka ima i dalje toliki uticaj da zbog politike ne dozvoli građanima da se kupaju u reci. Sezona je mogla da bude otvorena još pre dva meseca. Sramota!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here