Završen još jedan Sajam turizma u Beogradu, prezentovana i turistička ponuda čačanskog kraja

0
472

ČAČAK – Međunarodni sajam turizma, 42. po redu, održan je od 20. do 23. februara u Beogradu, a u hali 4 predstavljena je ponuda turističkih destinacija u Srbije.

Turistička organizacija Čačka je u okviru zajedničkog nastupa na štandu turističke regije Zapadna Srbija, predstavila turističku ponudu na području grada Čačka.

Brojni posetioci, organizatori putovanja i predstavnici medija, prisustvovali su programu promocije novih tematskih programa u gradu Čačku, Ovčarsko-kablarskoj klisuri, koje je prezentovala Mirjana Knežević, vlasnica turističke agencije “Lazena” iz Čačka.

Stefan Lukić održao je prezentaciju na temu biciklističkih i planinarskih ruta i nove android aplikacije o turističkim sadržajima na području Čačka.

Ovogodišnji rok festival “Priča“ najavila su poznata imena naše muzičke scene, Nele Karajlić, grupa Valentino, Bane Lokner, grupa S.A.R.S.

Pored manifestacija koje se organizuju na području Čačka, posebno su predstavljene one koje imaju značaj u oblasti kulture i tradicije. Među njima je Sabor frulaša Srbije, “Karusel”, “Dani patrijarha Pavla”, “Etnofest”, ali i u oblasti promocije poljoprivrede i gastronomije – “Plodovi Zapadnog Pomoravlja” i “Kupusijada”.

Kada je gastronomska ponuda u pitanju, promovisano je izdanje “TOČ Čačak – vodič kroz najbolju hranu i zabavu“, a predstavnici ugostiteljskog sektora iz Čačka, gostionica “Mladost” i najstarija kafana u Čačku “Car Lazar”, u sastavu UTP “Morava”, predstavili su specijalitete čačanskog kraja. Pored ukusne hrane, gostionica “Mladost“ je organizovala i degustaciju kraft piva koje proizvodi, a kafana “Car Lazar” je uz bogat asortman iz njihove kuhinje i pratećeg muzičkog programa, predstavila i detalje iz restorana, na čijoj je restauraciji bila angažovana Marija Lukić.

Na štandu TOČ je organizovana i nagradna igra za posetioce sajma, a nagrade su dodelili Specijalna bolnica za rehabilitaciju Atomska banja Gornja Trepča, UTP “Morava”, hotel “Aveny”, Turistička organizacija Čačka, Rok festival “Priča“.

Pažnju posetilaca na štandu TOČ imala je i umetnica, slikarka Ivana Knežević, koja je oslikavala zanimljive detalje u obliku suvenira “U bojama Čačka”.

Štand grada Čačka na Sajmu turizma u Beogradu, posetili su i državni sekretar Miroslav Knežević iz Ministartva trgovine, turizma i telekomunikacija, gradonačelnik Čačka Milun Todorović sa rukovodstvom Grada Čačka, kao i predstavnici turističkog sektora Srbije i regiona.

Uspostavljeni su brojni kontakti sa turističkim poslenicima, predstavnicima agencija, medijima. Sajamski nastup grada Čačka uz podršku privrede doprineće razvoju turizma i interesovanju za posetu gradu Čačku, ali i investiranje u turističku infrastrukturu.

Izvor: TOČ

Prethodni članakGlumačka radionica Doma kulture na Riječkom karnevalu (FOTO)
Sledeći članakProsečna plata u Čačku porasla za 2.500 dinara, ali za 9.500 niža od republičkog proseka

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here