Završena još jedna blokada u Pakovraću i Preljini, sutra sastanak u Vladi

8
1592
Foto: Arhivski snimak

ČAČAK – Oko stotinu meštana sela u okolini Čačka i Lučana nezadovoljnih uslovima i sprovođenjem eksproprijacije, u podne je blokiralo saobraćaj na magistralnom putu Čačak – Požega, kod petlje Pakovraće na uključenju na auto-put „Miloš Veliki“.

Saobraćaj je bio blokiran, kako kažu, zbog male cene ponuđene za zemljište na kom se gradi deonica auto-puta “Miloš Veliki“ od Pakovraća do Požege, kao i sporog sporog sprovođenja same isplate.

Blokada je trajala do 14 časova, a saobraćaj je preusmeravan alternativnim pravcima, pre svega preko sela Markovica. U isto vreme, blokiran je i izlaz sa autoputa u Preljini, na drugom kraju Čačka.

Zoran Pešić, advokat dela okupljenih rekao je za Tanjug da je za sutra zakazan sastanak u vladi, ali da nema pozitivna očekivanja.

Ni dan danas nema pomaka. Evo već treća ili četvrta sedmica od dogovora sa direktorom ‘Puteva’. Za sve je, naravno, odgovorna država ćuti na nezadovoljstvo ovih građana i ne želi da sprovede u delo dogovor koji smo napravili mi, zastupnici tih stranaka i direktor ‘Puteva’ Drobnjak. To može vrlo brzo da se reši, za nepunih mesec dana da se okonča ova golgota i da se okončaju svi ovi postupci. Ali, evidentno je da nema dobre volje. Zakazan je sutra sastanak za 12, ponovo. Ja više nemam poverenje ni u koga od državnih službenika, tako da očekujem da se ponovo sastanak otkaže u poslednjem trenutku. Sve dok ne bude, nemam nikakve garancije i nema nikakvu ideju šta će tu da bude – rekao je za Tanjug Zoran Pešić.

Ukoliko se ne postigne dogovor na tom sastanku, meštani su, prema rečima advokatice Ivane Tomić spremni i na radikalizaciju protesta.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakI ovog leta sezonski letovi iz Lađevaca do Tivta
Sledeći članakZoran iz Trnave poslednji put viđen u blizini bolnice, a onda mu se gubi trag

8 KOMENTARA

  1. A ti kao znas gde je Dedinje. Moras prvo nauciti, znati i otici barem jednom u Beograd. Da bih znao gde jd Dedinje. A ti si sad sudija.

  2. Ajde bre drzavo reaguj,sacica ljudi vam blokira auto put,sramota.Hoce seljaci sa svojim zastupnicima da seobogate preko noci.Sta cemo saljudima koji su vec dobili pare.i oni treba da blokiraju auto put,

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here