Završena prva faza rekonstrukcije Opšte bolnice u Milanovcu (FOTO)

0
742

GORNJI MILANOVAC – U gornjomilanovačkoj Opštoj bolnici završena je prva faza radova koja je podrazumevala rekonstrukciju fasade, zamenu prozora, vrata i krovnog pokrivača, a tokom ove godine očekuje se i realizacija druge faze, odnosno rekonstrukcija svih odeljenja.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Ova bolnica je među prvim u Srbiji koja je ušla program rekonstrukcije zdravstvenih ustanova, a sredstva su obezbeđena preko Kancelarije za javna ulaganja.

Plan je da tenderi i ostale procedure bude završene do proleća, kako bi se krenulo sa drugom fazom radova koja podrazumeva unutrašnje radove, zamenu vodovodne i elektro instalacije, podovi će se ugrađivati prema propisima savremene midicinske ustanove – izjavio je agenciji MNA direktor Opšte bolnice Gornji Milanovac Predrag Šutić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Kako se radovi budu izvodili, tako će doći i do izmeštanja, odnosno privremenog zatvaranja odeljenja.

Planovi su već napravljeni kako da se funkcioniše u tim vanrednim uslovima uz pomoć okolnih zdravstvenih ustanova kao što su Opšta bolnica Čačka i Klinički centar Kragujevac, gde su uspostavljeni kontakti i preliminarno razgovarano na tu temu. Za komplikovane slučajeve koji zahtevaju duže ležanje pacijenti će biti upućivani u te ustanove – objasnio je Šutić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Nakon što bude završena i druga faza predviđeno je zanavljanje opreme, što će biti benefit za pacijente, ali i zaposlene.

Medicinskim sestrama i tehničarima rad će biti znatno olakšan, a i sami pacijenti će biti pregledani sa najsavremenijim uređajima – naveo je on.

Šutić kaže i da ovu zdravstvenu ustanovu nije zaobišao problem sa nedostatkom medicinskog kadra .

Iako se uklapamo u propisane normative, to ipak nije dovoljno. Broj pacijenata se poslednjih godina povećao tako da je potreba za medicinskim kadrom takođe veća. Postoji i dosta zaposlenih koji su u ozbiljnim godinama i kod kojih su smanjene radne sposobnosti, tako da ne možete očekivati da budu kao mladi ljudi od 25, 30 godina – rekao je Šutić.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Šutić se nada da će najavljeno ukidanje zabrane zapošljavanja u javnom sektoru dovesti do podmlađivanja medicinskog kadra.

Izvor. MNA

Prethodni članakZavršen novogodišnji turnir u basketu, ovo su pobednici (FOTO)
Sledeći članakZagađenje vazduha u Čačku smanjeno, ali i dalje iznad graničnih vrednosti

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here