Žeks Mitrović vs akademik Teodorović

1
408

Piše: Andrej Ivanji, Vreme

Na dnevnicima televizije sa nacionalnom frekvencijom „Pink“ od juče se čita otvoreno pismo koje je njen vlasnik Željko Mitrović napisao akademiku Dušanu Teodoroviću.

U tom pismu Mitrović Teodorovića naziva: “obrušenim tocilom, balvanom i svakako priglupo-ostrašćenom bitangom;najglupljim i najnetalentovanijim među akedemicima svih akademika od 1841. godine od kada je SANU osnovana; akademikom-bageristom… koji ima poriv da svoju društveno-statusnu fejk poziciju nadomesti rušilačkim ambicijama i pokličom da Pink treba srušiti bagerima“.

Mitrović u svom tv-pismu objašnjava tehničku postavku moderne televizije kakva je njegov „Pink“ i kaže da bi “Teodorović da je samo malo manje glup a malo više informisan znao…da u digitalnoj-klaud epohi jedna televizija ne može da se sruši bagerom“.

Mitrović za Teodorovića kaže da je “čovek skromnih intelektualnih sposobnosti i gotovo nikakvog znanja… skromnog akademskg znanja i shvatanja, piše o Teodorovićevoj hroničnoj akademskoj gluposti, mamurluku i dremežu“.

A onda DJ Žeks baca rukavicu pravo u lice Teodoroviću: “Spreman sam, da pred kamerama, u živom programu, na bilo kojoj televiziji zajedno i istovremeno uradimo test inteligencije bilo kog britanskog državnog univerziteta, koji možete vi izabrati, samo da bude pod on-line supervizijom tog univerziteta. Od 15 minuta koliko traje ceo test daću vam pet minuta prednosti. Ako ja izgubim neću se više baviti ovim poslom, a ako vi izgubite ne morate ništa da uradite – mislim da je predlog fer“. Kako je moćan, kako je hrabar DJ Žeks, još samo da pristane da se uživo suoči, recimo sa Đilasom, na svojoj televiziji.

Sav ovaj gnev Mitrovića izazvala je izjava redovnog profesora Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, naučnika međunarodne reputacije, profesora emeritusa američkog Virginia Tech univerziteta, člana Srpske i Evropske akademije nauka i umetnosti Dušana Teodorovića da je “nepohodno bagerom rušiti “Pink“ i sega mega škole, da se one moraju sravniti sa zemljom kao u Šilerovoj“.

Izlišno je preporučiti Mitroviću da pita Sarapu šta je to metafora, podsetiti da je drug Mire Marković bio veran sluga svih vlasti od devedesitih do danas (2007. je tako napisao da građani Srbije neće nepismenog Tomu i ludog Vučića na čelu naše Srbije), konstatovati da je Mitrovićevo pismo na nivou njegovih zadrugara, da je namenjeno gledaocima Zadruga, a da raznim Zadrugama nije mesto na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Nikakvih posledica po „Pink“ i Mitrovića, naravno, ni ovog puta neće biti, jer su Pinkovi i Informeri plaćeni da se Zadrugama zatrpava javni prostor, sve pristojno i obrazovano, ne bi li se cela Srbija pretvorila u rijaliti u kome Vučić sa svojim lažnim doktorima, Martinovićima, Babićima, Gašićima i Megatrendovima može nesmetano da vlada i mešetari.

Pritom je Mitrovićevo pismo Teodoroviću do besvesti recitovano na televiziji sa nacionalnom frekvencijom jednako zloupotreba javnih dobara, kao da neko iz aviona u vazdušnom prostoru Srbije građane posipa govnima, ili da istovaruje đubre u rudnik bakra.

Izvor: Vreme

Prethodni članak“Pogrebnik“ u Galeriji “Nadežda Petrović“
Sledeći članakVozači oprez, od ponedeljka pojačana kontrola saobraćajne policije

1 KOMENTAR

  1. Mitrovic je covek koji nije dostojan da ga akademici i pomenu…
    Prava slika drustva u kome se trenutno nalazimo je zadruga,Mitrovic,Vucic i ostali beskicmenjaci.
    Zato omladino a i ono sto je ostalo od normalnih ljudi, U OTPOR U PROTEST !!!
    Ili nas nece biti!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here