Žestoka svađa Igora Trifunovića i Velimira Ilića, bivši ministar napustio skupštinsku salu (TRANSKRIPT)

16
2737

ČAČAK – Današnje zasedanje Skupštine grada Čačka obeležila je žestoka rasprava predsedavajućeg Igora Trifunovića i nekadašnjeg gradonačelnika, a sada odbornika Nove Srbije Velimira Ilića.

Trifunović je u nekoliko navrata opomenuo Ilića da ne dobacuje iz skupštinske klupe, rekavši mu, pored ostalog, da to “ne priliči njegovim godinama“, da bi mesto trebalo da ustupi mlađim, te da bi trebalo da se “posveti čuvanju unučića“.

Tada je usledila žučna prepirka. Ilić je sa mesta rekao da će sadašnja vlast biti počišćena na izborima 2. juna.

Ilić: Videćete vi koliko ko ima godina. Sve ćete videti 2. juna. E, to mi je motiv da vas obrišem i da vas smestim gde vam je mesto.

Trifunović: Gospodine Iliću, poslušajte me, bićete mi jednog dana zahvalni. Idite kući, bavite se unučićima i uživajte u penziji. Vi ste dosta stekli za svog mandata i smatram da se ovde samo blamirate takvim ponašanjem.

Ilić je dok je Trifunović ovo izgovarao sišao sa svog odborničkog mesta i došao do mesta gde se nalazi predsedavajući, a rasprava je nastavljena.

Ilić: Sram vas, bre, bilo. Pa roditelji vas izbacili iz kuće. Ne smeš da vređaš nikoga, ja ti najozbiljnije kažem. Vi ste najveći kr…n koji je seo u ovu skupštinsku salu. Alo, majstore! Doveo si ovu decu da glasaju. Ti nekome oduzimaš reč…

Trifunović: Odmaknite se od govornice, ja vam nisam novinar kojeg ste šutirali i bahato se ponašali. Sram da vas bude. Ajde malo dostojanstva. U ovom poslednjem mandatu u kom ste u Skupštini unestite dostojanstvo, jer je ovo poslednji mandat da ćete ovde biti, gospodine Iliću. Posle 2. juna svi će vas zaboraviti.

Ilić: Dobićemo vas ubedljivo.

Trifunović: Evo kažem, vam, bićete zaboravljeni. Pamtićete moje reči. Bolje da ste išli da ljuljate unučiće i da uživate u penziji i onome što ste stekli tokom radnog veka.

Ilić: Pitaj predsednika da li on tako misli.

Trifunović: Molim vas da se odmaknete, da ne pravimo cirkus. Ipak je ovo najviši dom Gradski parlament.

Ilić: Kad si mi presvlačio onaj tabure bio si dobar majstor, a tu kad sediš ti si bruka ovoga grada.

Trifunović: Gospodine Iliću, nemojte potcenjivati nijedan posao. Ja sam sa ovih deset prstiju radio pošteno, isto kao što ste i vi kada ste terali mešalicu i vozili “fiću“. Tad je bilo to pošteno. A to što sam ja bio tapetar, to nije pošteno? Sram vas bilo. Pa, unižavate zanat tapetara. Ja se ne stidim toga. Ja sam bio inženjer elektrotehnike kada sam radio tapetariju. Završio fakultet i radio tapetariju. I ja se toga ne stidim. Stidite li se vi nečega u životu?

Ilić: Pa znaš, ja sam kupio diplomu na Beogradskom univerzitetu. Tako ti misliš? Bruko jedna. Ćao.

Trifunović: Šta pokazujete mladima takvim ponašanjem? Nemojte se sramotiti.

Ilić: Alo, majstore. Ko se, bre, sramoti?

Trifunović: Sve što kažete mnogo više govori o vama. Verujte, gospodine Iliću.

U tom trenutku Velimir Ilić izašao je iz skupštinske sale.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOrkestar “Stari grad“ osvojio četvrto mesto na Saboru narodne muzike
Sledeći članakUbijen Mario Simović: Ubica ga pozvao da porazgovaraju, pa ga izrešetao

16 KOMENTARA

 1. Ovaj tRifunvovic je takav papan kao j njegov drugar sa regionalnog…. Da je to smejurija! Kao sto neko rece, sama predstava za publiku… Neka nam je Bog u pomoci!

 2. Au, ala botovi cepaju. Po direktivi, malo oceniti, malo poistovetiti samo u cilju obeshrabrivanja ljudi da izađu na izbore. Ako 5 opozicionih lista pređe cenzus, vlast pada sigurno. Ako manje od 5 pređe cenzus, ovi ostaju. Zato budite pametni i dajte poneki glas i onima za koje mislite da imaju najmanje šanse da pređu cenzus.

  • Celokupna opozicija u Čačku neće imati više od 40%. Možda ni toliko. Izlaznost će biti mnogo manja nego u decembru a naprednjaci imaju najdisciplinovanije biračko telo. Plus što će i mnogi koji nisu za SNS glasati za Miluna.

 3. To što Veljo odlazi u političku penziju je logično, ali je veća frka Igoru Trifunoviću, jer on zaista odlazi u političku penziju, a tek se zagrejao za politiku. ZATO JE OVA TENZIJA NASTALA. Nije lako da se Trifun odrekne svih benefita, da potpisuje šta želi, da uzima naše pare, opušteno da živi sa svojom ljubom

 4. Kakva predstava, kakva sarena laza…pa kao oni se svadjaju, a Velja niko pitao nije odakle lova, a kao laje…UDBa u punom zamahu, sve dogovoreni dilovi i predstave….

  • Jel bravo za prostakluk, primitivizam, za višegodišnju krađu. Zato nam i jeste ovako. Juce krali jedni, danas drugi. A ti narode, gladuj i muči se, ko ti je kriv.

 5. Trifunovicu, sve pohvale za ponasanje, dokazao si pre svega da si odgovorno lice, koje svojim ponasanjem dostojno nosi svoju politicku funkciju .
  Veljo je danas svojim ponasanjem pokazao da nije dostojan krociti više nikada u skupstinsku salu.

 6. E moj Velimira na sta si spao, samo si dokazao svojim ponasanjem da nisi vise ni za odbornika.. Posle 2 juna definitivno moras da ides u politicki penziju. I ti i tvoja nova Srbija.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here