Žetva medalja karatista “Nemanje“ na takmičenju u Kraljevu

0
144

ČAČAK – Proteklog vikenda Karate klub “Nemanja“ je iskoristio da sa svojih 10 takmičara nastupi na 16. šampionatu Kraljeva, gde su osvojili 13 medalja, kako u pojedinačnom tako i u ekipnom nastupu.

Poznata veteranka ovog kluba Dragana Jakovljević (59), osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnom nastupu, ali je i na samom početku nagrađena kao najstarija takmičarka. Inače, Dragana je „pod stare dane“, kako sama voli da kaže, ušla u ovaj sport, po pozivu trenera Zorane, u želji da se rekreira i opusti. Sama atmosfera je navukla da nastavi dalje, pa je polagala za pojaseve i već dugi niz godina se takmičini. Dragana uvek izmami tople osmehe posmatrača, kao i gromograsan aplauz, tako je bilo i ovog puta.

Drugi put nakon duže pauze, je i seniorka Petra Prlinčević, koja je u Kraljevu osvojila zlatnu medalju u pojedinačnom nastupu u katama. Petra je inače nosilac plavog pojasa, i uz svoju decu se priključila treninzima, a sada i takmičenjima.

Prvu medalju za sebe i svoj klub ovog puta osvojila je Lara Janković, koja je u katama osvojila bronzu i započela svoj niz osvajanja.

Milica Pećinarević je osvojila zlatnu medalju u katama pojedinačno i još jednom, ostavila odličan dojam na tatamiju svojim nastupom.

Mia Prlinčević u katama pojedinačno, osvojila je bronzanu medalju.

Anja Pešić u pojedinačnom nastupu osvojila je bronzanu medalju.

Najviše disciplina i medalja ovoga puta, osvojio je „malac“ Uroš Konjikušić, koji je osvojio srebro u katama i bronzu u kihon kumiteu.

Bez medalje ovog puta, ali ne manje bitan, ostao je David Šijaković, koji u pojedinačnom nastupu nije osvojio medalju, a u timskom nastupu sa svojim drugaricama iz kluba, Milicom Pećinarević i Anastasijom Radojičić, osvojili su 4.mesto.

Timsko srebro, osvojio je tim „malaca“, Anja Pešić, Uroš Konjikušić i Maksim Pećinarević, koji su pre tačno godinu dana na ovom takmičenju nastupili prvi put.

Sudije iz KK „Nemanja“, bili su Marija Paunović i Branko Nikolić.

Za početak sezone, zadovoljna sam ostvarenim rezultatima. Pohvalila bih organizaciju KK “Reikon“ i trenera Zorana Jakovljevića. Isto tako, zahvalila bih se roditeljima iz kluba, koji su se organizovali i svi zajedno, kao pravi tim se uputili na ovo takmičenje. Ponosna sam što smo sezonu započeli uspešno i što imamo elana za dalje. Važno je da KK “Nemanja“ čuva uspomenu na ovaj način – ističe Marija trener i predsednik KK “Nemanja“.

Izvor. KK Nemanja

Prethodni članakDrama u čačanskom naselju: Muškarac pretio da će se razneti bombom
Sledeći članakZa dva meseca psi lutalice u Milanovcu napravili štetu u budžetu od 330.000 dinara

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here