Zlatibor dobija novo jezero

2
2477
Foto: Turistička organizacija Zlatibora

ČAJETINA – Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog rešenja i projekta za građevinsku dozvolu brane “Miladin Pećinar“ na Zlatiboru. Vrednost nabavke procenjena je na 8,7 miliona dinara.

Na pregradnom profilu koji je odredila opština, na bezimenom potoku koji se uliva u Čestarski potok (na lokaciji Krst) planirana je izgradnja gravitacione betonske brane radi stvaranja akumulacije za rekreativne svrhe, prenosi E kapija.

Izabrani projektanti treba da urade Generalni projekat (GNP) gravitacione betonske brane, u okviru koga će se sagledati mogućnost da se na predviđenom vodotoku formira ekološki održiva akumulacija, mogući tipovi evakuacioih objekata, kao i približne dimenzije brane i obim radova.

Rok za prijavu na tender je 9. maj.

Prethodni članakDodeljene boračke legitimacije za 89 boraca veterana iz Čačka
Sledeći članakZanat je ponovo zlata vredan – dobrih majstora nikad manje, nedostaju sve struke

2 KOMENTARA

  1. Zlatibor bi bio Zlatibor da je prossaran jezerima i to u samom gradu gde bi se odvijao sportski zivot a narocito sportski ribolov za najmladje i mlade.Pa da ima to u okolini ali treba eskluziva i u gradu.Bazeni …Akva Parkovi.Ovako kakav ogoljen pokriven betonom bez parkova zelenila ssuma Zlatibof sve lici visse na CELAVI GRAD.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here