Zvaničnici Čačka i Moravičkog okruga na sastanku u Vladi povodom početka gradnje Moravskog koridora

0
317

ČAČAK – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je da je Moravski koridor projekat investicija u budućnost Srbije i da treba da bude primer kako može da se uspešno realizuje jedan veliki infrastrukturni projekat u Srbiji.

Mihajlović je novinarima posle sastanka sa gradonačelnicima i predsednicima opština kroz koje će prolaziti Moravski koridor, i okruzima koje ovaj auto-put povezuje, rekla da je danas napravljen prvi zajednički dogovor u vezi s ovim projektom koji će povezati više od 700.000 ljudi u tri okruga kroz koje prolazi.

Očekujemo da za dve godine povežemo Kruševac sa Koridorom 10, Kraljevo sa ‘Milošem Velikim’ za oko tri godine, a da za četiri godine čitav auto-put od Pojata do Preljine bude završen. Znamo koliko smo imali problema na nekim prethodnim projektima i zato ne želimo da te greške ponavljamo, nego da ovo bude primer kako treba da se realizuje jedan veliki projekat u Srbiji – rekla je Mihajlović.

Izgradnjom Moravskog koridora Čačak i Moravički okrug postaju treće saobraćajno čvorište u Srbiji.

– Za sedam dana iz Čačka do Beograda bićemo za sat vremena, kada se izgradi Moravski koridor u Nišu smo za sat i 15 minuta, a do granica sa Bugarskoj i Severnom Makedonijom za oko dva sata. Nastavkom gradnje Koridora 11 na granici sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom bićemo za oko sat vremena. Za 8.000 privrednika i preduzetnika sa područja Moravičkog okruga ovo je jedan novi početak – istakao je načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da lokalna samouprava ima dosta iskustva imajući u vidu gradnju Koridora 11.

Imamo dosta iskustva sa eksproprijacijom, parcelacijom, kao i sa svom neophodnom pomoći. Ubeđen sam da ćemo i Behtel-Enki, kao što smo prethodno to činili Azvirtu i kineskoj kompaniji CCCC (Si-Si-Si-Si) pružiti veliku pomoć – naveo je Todorović.

On je rekao i da je od velikog značaja, pored gradnje auto-puteva, i prvi let sa aerodroma “Morava”.

Dužina auto-puta Pojate-Preljina je 112,32 kilometra. Planirana je izgradnja ukupno 11 petlji i još 130 objekata na trasi auto-puta, od čega 71 most, 23 nadvožnjaka, 5 podvožnjaka i 31 propust

Izvor: MNA

Prethodni članakDeo Čačka u sredu ostaje bez struje
Sledeći članakVučić kod Putina: Puška i testera

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here