Zvanično: Ovoliko će od januara iznositi minimalna zarada

9
9793

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Odluku o visini minimalne cene rada za period januar-decembar 2024. godine.

Prema njoj će minimalna cena rada, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, za narednu godinu biti povećana na 271 dinar po radnom času.

To znači da će minimalna cena rada umesto dosadašnjih 230 dinara biti povećana na 271 dinar po času, što je povećanje za 17,8 odsto, saopšteno je posle sednice.

Nakon ovog rekordnog povećanja, minimalna zarada će iznositi 47.154 dinara, odnosno prosečno oko 401 evro mesečno. To će ujedno biti značajno iznad očekivane prosečne inflacije od 4,9 odsto u 2024. godini, što će uticati i na brže i značajnije približavanje minimalne zarade minimalnoj potrošačkoj korpi – navodi Vlada Srbije.

Izvor: Agencije

Prethodni članakBorac bolji od Astane u Hali kraj Morave
Sledeći članakKako su Čačani dočekali Aleksu (FOTO GALERIJA)

9 KOMENTARA

  1. Minimalac na. je ko da smo ispred crkve prošli a ne poštenim radom zaradili . Penzioneri dobijaju stalno neke povlastice i pomoć a sta je sa nama zaposlenim sa minimalnim platama

  2. Glupost.Plata ce biti veci deo godine malo jace od 45000 a tih 47000 cemo dobiti samo u mesecima gde imamo 23 radna dana.Ako su mislili da minimalac bude 47000 onda je sat trebalo da bude 280.Narod nije glup ume da racuna.

  3. Da u tom minimalcu su nam I topli obrok I regres kad to oduzmete plata je nikakva sa tom platom niko ne moze da prezivi ceo mesec kad plati sve racune, sramotno je koliko nas ponizavaju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here