“Zver“ je stigla je u Srbiju: Najnoviji BMW X6 pomera sve granice

0
837
Foto: Promo

ČAČAK – Nakon svetske premijere na sajmu u Frankfurtu, treća generacija BMW X6, stiže u Srbiju. Ovaj impozantan automobil, interno nazvan “zver”potpuno opravadava ime koje su mu dodelili.

Od svojih prethodnika duži je za 26 mm, širi 15 mm i niži za 6mm, a ono što prvo upada u oči je karakteristična BMW maska hladnjaka, sada veća, u jednom okviru i sa izraženim spoljašnim uglovima. Po prvi put, na ovom modelu moguće je naručiti masku hladnjaka sa dodatnim osvetljenjem.

BMW definitivno postavlja standarde kad je automobilska industrija u pitanju. U 2008. godini predstavljen je prvi serijski kupe krosover, u tom trenutku potpuno jedinstven koncept. Ovaj model zauzeo je značajno mesto u BMW gami i prve dve generacije prodate su u 443.000 primeraka – rekao je za RINU, Marko Vesković iz kompanije “Autogarant”.

Pored osnovnog, novi model je dostupan u xLine i M Sport paketima. Xline će imati malo robustniji dizajn i ukrasne detalje u aluminijum finišu, dok će M Sport tradicionalno dolaziti sa M Aerodinamičkim paketom i ukrasnim detaljima u crnoj boji visokog sjaja kako bi dodatno naglasio sportski karakter vozila.

Zavisno od toga da li vam je bitna dinamika, komfor ili dodatne off-road mogućnosti, moguće je naručiti adaptibilno M professional vešanje ili sa druge strane adaptibilno vazdušno vešanje ili kombinaciju vazdušnog vešanja i xOffroad paketa koji donosi četiri posebno predefinisana off road moda vožnje – naglasio je Vesković.

U startu su dostupne dve benzinske i dve dizel varijante i to 40i (3l / 340 hp), M50i (4.4 l/530 hp), 30d (3l /256 hp) i M50 d (3l / 400hp ), a od decembarske proizvodnje će ponuda biti proširena modelom X6M (4.4l / 600hp). Početna cena novog X6 je 81.900 evra i to verzije 40i i 30d.

Promocija ovog modela održana je u petak u salonu Autogaranta u Čačku.

Izvor: RINA

Prethodni članakNa aerodromu “Morava“ u utorak doček uz vodene topove aviona “Er Srbije“ koji će poleteti za Beč
Sledeći članak“Pčelica“ otvorila prvu specijalizovanu internet knjižaru

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here