Boško Veličić kadetski prvak Srbije u ciklo krosu

0
154

ČAČAK – Na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu, kadet Borca Boško Veličić okitio se titulom Prvaka Srbije. Titulu prvaka osvojio je i MASTERS-C Bojan Vasović. Na prvenstvu su dodeljeni i trofeji pobednicima Kupa Srbije za 2020. godinu, u kome je Borac pobedio u konkurenciji seniora i poletaraca.

Šampion Srbije: Boško Veličić

Prvenstvo je održano u nedelju na Srebrnom jezeru. Biciklisti Borca nastupili su samo sa takmičarima koji su imali objektivne šanse za visok plasman i koji imaju afiniteta za tu disciplinu.

U kategoriji kadeta, koja je bila najmasovnija, nastupio je Boško Veličić i veoma ubedljivo osvojio prvo mesto. U kategoriji juniora nastupio je Dejan Cogoljević, od koga se očekivala medalja, ali ovaj put na svom prvom juniorskom nastupu osvojio je četvrto mesto. U kategoriji takmičara MASTERS-C, preko 50 godina, Bojan Vasović osvojio je prvo mesto, dok je u apsolutnoj kategoriji osvojio drugo mesto.

U okviru ceremonijala proglašenja pobednika izvršeno je i proglašenje pobednika Kupa Srbije za 2020. godinu. Biciklistima Borca pripali su pehari za pobede u pojedinačnoj konkurenciji – u kategoriji seniora Marku Daniloviću i u kategoriji poletaraca Stefanu Vučićeviću, a u kategoriji kadeta drugo mesto osvojio je Dejan Cogoljević. U ekipnoj konkurenciji pobednici Kupa su Borčevi seniori i poletarci, a drugo mesto osvojili su kadeti.

Reprezentativci Borca u seniorskoj konkurenciji Marko Danilović i Stefan Stefanović nisu prisustvovali proglašenju Kupa, jer se nalaze na tronedeljnim pripremama u Turskoj. Oni će u okviru priprema imati i pet trka iz kalendara Euro tura. Pripreme su organizovane u saradnji sa Biciklističkim klubom Metalac iz Kraljeva i finansiraju se iz sopstvenih izvora.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakPredavanje “Veliki umovi sveta u teškim vremenima“
Sledeći članakPojedini advokati zarađuju zloupotrebom Zakona o pristupu informacijama, žrtva i Čačanin

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here