Direktorka RFZO: Čačanska bolnica do kraja godine dobija magnetnu rezonancu

12
1012

ČAČAK – Direktorka Republičkog fonda za zdravtsveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić izjavila je da je Srbija posle mnogih velikih ulaganja dostigla takav nivo zdravstvene zaštite da je došlo vreme da se u narednom periodu usredsredi na prevenciju.

Ona je u intervjuu za “Srpski Telegraf“ podsetila da će u naredna dva meseca biti nabavljene 22 magnetne rezonance za 10 gradova i opština, među kojima je i Čačak.

Kada svi ovi gradovi dobiju magnete, više neće biti liste čekanja – rekla je Radojević Škodrić.

Kako Morava info saznaje, magnetna rezonanca bi u čačansku Opštu bolnicu trebalo da stigne najkasnije do kraja ove godine.

Magnetna rezonantna tomografija (MRT) je radiološka metoda koja se zasniva na primeni jakog magnetnog polja i savremene računarske tehnike za obradu slike u cilju sagledavanja unutrašnjih struktura i funkcionisanja tela. Magnetna rezonancija (MR) je jedan od poslednjih revolucionarnih pronalazaka u radiološkim dijagnostičkim metodama.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOtvorena rekonstruisana fiskulturna sala škole u Gornjoj Gorevnici
Sledeći članak“Populistička vlast pred izbore ispunjava i opravdane i neopravdane zahteve“

12 KOMENTARA

 1. Narode dragi, nek nabave treba, hvala Bogu da nešto pametno urade ali…. gde su nam doktori?????? Zašto nema kardiolog????? Ja ne mogu da verujem da nema kardiolog, jednostavno ne mogu da verujem

 2. Do 17-og decembra će doći i marsovci, e kad se predstava završi biće puj pike ne važi. Nama je veći problem ko će da radi na toj opremi, nemamo doktore radiologe, pa angio sala nam radi samo nekad vikendom kad gostuju neki doktori iz BG i KG a koliko godina kako postoji u našoj bolnici.

   • Tačno ste rekli, tuga Božija… Samo, nije nam to dato već kupljeno od našeg novca.
    Ponekad, posle razgovora sa nekim ljudima, čovek poželi da prijateljski pomiluje kamen, osmehne se drvetu i sa punim poštovanjem skine kapu pred magarcem.

   • Od te vlasti je prošlo 11 godina a specijalizacija traje dve. Tada je imalo dovoljno lekara a sada svi znamo koliko ih ima. Raspitajte se koliko je recimo kardiologa bilo u Čačku za vreme te vlasti a koliko ih ima sada.
    Postajete smešni sa prozivanjem bivše vlasti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here