Dobar nastup biciklista Borca na “Nagradi Čačka 2023“

0
153

ČAČAK – Na biciklističkoj trci “Nagrada Čačka 2023“, koja se bodovala za Kup Srbije, junior Boško Veličić, mlađi poletarac Đorđe Stanisavljević, početnik Damjan Dimitrijević i masters Bojan Vasović osvojili su prva mesta, a seniorka Irina Stevanović, junior Vukašin Jovančević, mlađi poletarac David Dragović bili su drugi.

Ovogodišnja biciklistička trka za “Nagradu Čačka 2023“, koja se bodovala za Kup Srbije, održana je u nedelju na kružnoj stazi u Ježevici, sa dužinom jednog kruga od 7,6km. S obzirom da je kiša padala celu prethodnu noć i jutro, postavljalo se pitanje pod kakvim okolnostima će se trka održati. Srećom vreme se prolepšalo, staza se osušila i bili su optimalni uslovi za takmičenje.

Seniori su vozili 12 krugova u ukupnoj dužini od 91,2km. Na startu su se pojavili najbolji biciklisti iz Srbije predvodjeni Dušanom Rajovićem, profesionalcem u protour ekipi Bahrein, koji na domaćim trkama nastupa za Metalac iz Kraljeva. Staza u Ježevici je veoma zahtevna i teška, tako da se odmah od starta odvojila vodeća grupa. Sredinom trke vodeća grupa se raspala, tako da je svaki takmičar vozio sam. Pobedu je ostvario Đordje Đurić, kontinentalna pro ekipa Adria iz Novog Mesta, ispred Dušana Rajovića. Obojica u Kupu Srbije voze za Metalac Kraljevo. Treći je bio Marko Stanković iz OBK Beograd, a četvrti Dejan Cogoljević iz Borca. Dejanu je ovo prva seniorska sezona, pokazao je dobru vožnju i pobedio je u kategoriji takmičara do 23 godine. Ekipno, Borac nije imao plasman jer je u toku trke odustao Aleksa Radmilac usled povrede.

Juniori su startovali zajedno sa seniorima, ali u prvom krugu Boško Veličić ima pad, usled klizave staze. Tada takođe na njegovom biciklu nastaje mehanički problem, ali posle kraće intervencije on nastavlja trku. U vođstvu su sve vreme bili Vukašin Jovančević i jedan takmičar iz Bugarske, do dva kruga pre kraja, kada Veličić uspeva da ih dostigne i prođe i ostvari pobedu ispred Vukašina Jovančevića. Dobru vožnju pokazao je i Filip Ćeriman, koji je zauzeo četvrto mesto, a samim tim i ekipa Borca je ostvarila ubedljivu pobedu.

Kadeti su vozili šest krugova u dužini od 45,6km. Stefan Vučićević je bio jedan od favorita za pobedu, ali usled stomačnih problema morao je da odustane. Pobedio je takmičar iz Bugarske ekipe Lastavica-Kanzalak, Pavel Dimitrov, čiji je trener Ivan Karapetrov, koji je bio trener u Borcu 1991. godine. Posle 32 godine došao je u Čačak i evocirao uspomene sa svojim nekadašnjim pulenima Mićom Brkovićem, Dobrivojem Jovančevićem i Dušanom Dimitrijevićem.

Mastersi, takmičari preko 35 godina vozili su sedam krugova u dužini od 53,2km. U kategoriji preko 50 godina Bojan Vasović osvojio je prvo mesto.

Izvor: BK Borac

Prethodni članakIvan Drobnjak pred meč sa Megom: Otvara nam se put do finala Superlige
Sledeći članakPoetsko-muzičko veče posvećeno Niku Kejvu, nastupa grupa “The Cave Dogs“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here