Firma koja je ispustila boju u Bjelicu neće biti kažnjena

11
1183

LUČANI – Crvena boja koja se juče popodne izlila iz kanalizacije, pronela Bjelicom kroz Lučane i ovom rekom dospela do ušća u Zapadnu Moravu nije ostavila ekološke posledice, rečeno je „Blicu“.

U opštini Lučani kažu da crvenilo koje je „obojilo“ Bjelicu, a zatim i Zapadnu Moravu potiče iz jedne od firmi u industrijskoj zoni, i pozivajući se na izveštaje nadležnih inspekcija, navode da je boja koja se izlila na ekološkoj bazi i nalazi se na takozvanoj „zelenoj karti“.

Do izlivanja boje iz jedne od firmi, koja inače poštuje sve ekološke propise, došlo je spletom poptuno slučajnih okolnosti i protiv nje neće biti podnete nikakve prijave – kaže Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Juče oko 14 sati Bjelica oko kilometar ispod Lučana promenila je boju, a nedugo zatim crvenilo je dospelo do ušća ove reke u Zapadnu Moravu.

Kasnije je utvrđeno da se boja izlila preko sistema kanalizacione mreže iz lučanske industrijske zone.

Na lice mesta su izašli članovi Štaba za vanredne situacije, vodni i republički ekološki inspektor koji su utvrdili gde je došlo do curenja. Negde oko 16 sati voda se razbistrila – kaže Dolović.

Uginuće ribe, dodaje on, kao posledice po ceo biljni i životinjski svet, nisu premećeni, a isto to nam je rečeno i u Ribočuvarskoj službi „Balkan eko tima“ iz Prijepolja koje je korisnik ovih voda.

Naši ribočuvari su pregledali Bjelicu i uzvodno i nizvodno, takođe i Zapadnu Moravu ispod ušća Bjelice, i nigde nisu primetili uginuće ribe. Danas će za svaki slučaj ponovo obići ove reke – kažu u „Balkan eko timu“.

Izvor: Blic

Prethodni članakTri čačanske firme traže osam radnika
Sledeći članakPredstava za decu “Patuljci i vile“ na sceni Gradske biblioteke

11 KOMENTARA

 1. pa nismo ni ocekivali da ce biti kaznjeni

  cudo bi bilo da neka od institucija radi svoj posao kako treba

  a sto se tice pomora ribe, tu davno vise nema sta da pomre…od silnih boja sa „zelene karte“

 2. Imaju preca posla naprimer da kazne one koji prodaju paradjz,lubenice na ulicu…Gradjani Moravickog Okruga probudite i shvatite da mafija vodi drzavu a i okrug !

   • Prvo da te pozdravim Osi bio si cuveni fudbaler, meni nije problem sto je Parezan prodavao bostan meni je problem sto Parezan sad prodaje behaton i to na koji nacin ! Jos jednom indirektnu odgovornost ima policija,tuzilastvo i sudstvo sto nam se zagadjuju vodotokovi !

  • Ubiješ čoveka i kažeš slučajno. Svašta će se čuti od ovih naprednih. A posledica po životinje nema jer njih i nema odavno. I plus angažovali firmu iz Prijepolja da vodi računa na Moravi i Bjelici.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here