Izdanak Borčeve golmanske škole karijeru nastavlja u glavnom gradu Jermenije

1
721

ČAČAK – Srpska kolonija u Jermeniji bogatija je za golmana Marka Drobnjaka. Dojučerašnji čuvar mreže Novog Pazara pristupio je Fudbalskom klubu Sevan, a ugovor je parafiran do 31. maja naredne godine.

Nakon što sam godinu i po dana igrao u Slovačkoj svoj drugi inostrani angažman pronašao sam u Jermeniji odnosno glavnom gradu Jerevanu. Sevan je klub koji je na kraju minule sezone izborio plasman u elitni rang. Međutim, tu se neće zaustaviti. Kako sam obavešten naredni cilj je izlazak u Evropu – kaže pouzdani golman Marko Drobnjak.

Uprava Sevana pravi respektabilan sastav za novu sezonu?

Tako je, angažuje kvalitetne igrače. Sevan jeste mlad klub, ali sa odličnim uslovima za rad i sa ambicijama. Evo, sa prvakom Jermenije Alaškertom juče smo odigrali prijateljsku utakmicu koja je završena rezultatom 2:2. Za šampiona iz Jerevana bila je to priprema pred kvalifikacije za Ligu šampiona naredne srede. Inače, naše prvenstvo startuje u prvoj sedmici avgusta.

Jerevan je lep grad, solidan za život, a ima i prilično sportista iz Srbije.

Sjajno sam prihvaćen od domaćina, ljudi iz kluba. U državi i Jerevanu ima puno srpskih fudbalera što nije čudno jer čak sedam ekipa dolazi iz Jerevana. Od naših fudbalera ovde su Užičanin Ognjen Čančarević koji brani za prvaka države. Potom, u Araratu su trojica naših igrača Marko Prljević, Igor Stanojević i Dimitrije Popović. Srpski igrači su na ceni, takođe, naši golmani. Na meni je da radim i da dokažem da sam sa razlogom u Sevanu.

Da podsetimo, golman Marko Drobnjak je fudbalski izdanak škole čačanskog Borca. Nakon što je stigao do prvog tima usledile su epizode u kragujevačkom Radničkom i Poletu iz Ljubića, a potom je došao poziv iz inostranstva. Dve godine proveo je u slovačkom klubu Podbrezova gde su čuvena skijališta Niske Tatre.

Kako je ranije istakao iza njega je prva ozbiljna superligaška godina u Srbiji. Pouzdani golman minule sezone čuvao je mrežu Novog Pazara.

Branio sam na 36 utakmica, a izostao sam sa samo dva meča. Svi znamo kakva je bila sezona. Deset ekipa se borilo za opstanak u ligi i Novi Pazar je uspeo da sačuva elitni rang. Smatram da je to veliki uspeh kluba, ali i svakog pojedinačnog fudbalera Pazara.

Želja da karijeru nastavite u inostranstvu se ispunila.

Nedavno sam napunio 26 godina. Nadam se da su ispred mene još bolje sezone jer sa svakom novom utakmicom dobijam na iskustvu i mirnoći – zaključio je golman Marko Drobnjak.

Izvor: Mozzart sport

Prethodni članakFotografski fragmenti Svete Gore Zorana Purgera
Sledeći članakDrugo mesto Stefana Stefanovića i pobeda kadetske ekipe Borca na trci Kupa Srbije u Šidu

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here