Kazna za nenošenje maske 5.000, ako se plati za osam dana 2.500 dinara

1
1087

Izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje priprema radna grupa Vlade Srbije, biće propisano da komunalna milicija izdaje prekršajni nalog za nepoštovanje propisanih mera za sprečavanje širenja virusa korona.

To znači da će komunalna milicija građanima moći da izdaje prekršajni nalog ukoliko ne nose maske na propisanim mestima, za plaćanje kazne u iznosu od 5.000 dinara, koju u roku od osam dana mogu da plate umanjenu za pola, u iznosu od 2.500 dinara.

Isto važi i za pravna lica, preduzetnike i ugostiteljske objekte, kojima će prekršajnim nalogom biti izricane kazne zbog nepoštovanja mera koje se odnose na njih – poput razmaka između stolova, nepostojanja dezinfekcionih sredstava, ili korona redara… Za njih su predviđene više kazne.

Novo ovlašćenje za izdavanje prekršajnog naloga odnosiće se samo na komunalnu miliciju, ne i na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, kako su to neki mediji objavili, potvrđeno je Tanjugu u radnoj grupi Vlade Srbije.

Kazne, koje će moći da se izreknu prekršajnim nalogom za kršenje mera neće biti povećane, biće u već propisanim fiksnim iznosima, a sada nisu u planu izmene Zakona o prekršajima.

Prekršajni nalog funkcioniše kao i kod drugih mandatnih kazni, predviđenih za nepropisno parkiranje ili saobraćajne prekršaje – tako što lice kojem je nalog izdat, može da u roku od osam dana, od dana izdavanja, plati pola kazne, čime ispunjava svoju obavezu.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakPrijem za čačanske sportiste koji su osvojili zlatne medalje na Sportskim igrama mladih u Sarajevu
Sledeći članakPacijent sa čačanskog kovid odeljenja prebačen u Klinički centar Kragujevac

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here