Ovo je kompletan plan investicija u Čačku za 2024. godinu

10
3341

ČAČAK – Na zvaničnom sajtu Grada Čačka objavljen je Nacrt planiranih investicija grada za 2024. godinu. Građani su pozvani da se upoznaju sa planiranim investicijama i da daju svoje predloge i sugestije.

poziva sve građane, kao i stručnu javnost da se upoznaju sa Nacrtom planiranih investicija grada Čačka za 2024 godinu, koji je sastavni deo ovog javnog poziva, i daju predloge i sugestije.

Kada je reč o pribavljanju zemljišta u javnu svojinu, planiran je otku zemljišta za izgradnju skijališta u Riđagama, za nastavak gradnje Bulevara vojvode Putnika i Sinđelićevu ulicu, za novi hipodrom, za gradsko i seoska groblja…

U planu je izrada projekta novog kompleksa gradske bolnice i RH centra u Ovčar Banji, glavnog projekta zatvorenog bazena, novog objekta vrtića “Nadežda Petrović“, nove košarkaške hale, javne garaže zelene pijace…

Možda najzanimljivi deo vezan je za projekte od javnog značaja čija bi izgradnja trebalo da počne tokom 2024. godine. U gradskom dokumentu navodi se da je u narednoj godini planiran početak izgradnje zatvorenog bazena, nastavak rekonstrukcije i izgradnja Muzeja košarke, pešačka zona u Ulici župana Stracimira, zavšetak Zdravstvene stanice u Ljubiću, izgradnja fiskulturne sale Gimnazije i OŠ “Đakon Avakum“ u Trnavi, dečjeg vrtića u Trbušanima, rekonstrukcija fontane na Gradskom trgu…

Po stavkama su navedene i stavke o tekućim investicionim aktivnostima na saobraćajnicama na gradskom i seoskom području, izgradnji sistema bodosnabdevanja i kanalizacije, kao i toplifikaciji.

Javna rasprava sprovodi se u periodu od 24.11.2023. do 09.12.2023. godine.

Predlozi i sugestije dostavljaju se putem elektronske pošte na adresu: budzetcacak@cacak.org.rs ili pisanim putem dostavom Gradskoj upravi za finansije grada Čačka, na šalter broj 11, pisarnice grada Čačka ili putem pošte.

Istaknut je plan investicionih aktivnosti za 2024. godinu koje će se finansirati učešćem iz kapitalnog budžeta Republike, budžeta Grada Čačka, resornih ministarstava, republičkih javnih preduzeća i donatora.

Izvor: Morava info

Prethodni članakLideri koalicije “Srbija protiv nasilja“ u Čačku: Borimo se za normalnu Srbiju, nećemo da nas više prave ludim
Sledeći članakOtvaranje izložbe “Deca u ratu“ u Istorijskom arhivu

10 KOMENTARA

  1. DA SE OTKUPE PRAZNI VOJNI MAGACINI I UKLONE JER POKRIVKA OD AZBESNIH PLOČA DOPRINELA JE DA IZUMRE OD KARCINOMA CELA JEDNA GENERACIJA STANOVNIKA ULUCE DUŽ NADVOŽNJAKA PREKO PUTA TIH MAGACINA A TU MOŽE DASE GRADI NOVI ČAČAK ILI PIJACA ZELENA ILI NEKINZNAČAJNI KOMPLEJS SAJAM I TD.

  2. Spisak želja. Izborna godina i mamac za birače. Uostalom ko detaljno čita sve samo projekti ništa konkretno. Svi znamo da je spisak nerealan. Pitanje je hoće li se Čačani opet upecati?!

  3. Lokalna samouprava je od 2012 potrosila preko 550 miliona EVRA, gde je taj silni novac zavrsio? Pricam vam o lokalnoj samoupravi ne o investicijama jos sa Republike! Ko je ‘pojeo’toliki novac !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here