Prosvetari izlaze na ulicu, u četvrtak nema nastave

0
858

ČAČAK – U četvrtak 1. decembra biće obustavljena nastava u 46 mesta u Srbiji u znak protesta protiv nasilja u školama, najavila je predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković na konferenciji “Stop nasilju u školama” ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu.

Iz Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) najavljeno je da će đaci čačanskih škola ostati kod kuće, odnosno da u četvrtak neće biti nastave.

Prvog decembra u školama USPRS-a neće biti nastave, zato što je to jedan otpor svemu onome što se u Srbiji dešava – jedna potpuna nezainteresovanost za prosvetu. To je naš bunt i to je naš otpor, nema časova 1. decembra – najavila je Janković.

Istakla je da u prethodnom periodu bilo previše slučajeva nasilja kako vršnjačkog tako i nasilja nad zaposlenima u školama, što je “doteralo cara do duvara“.

Pozivu se odazvalo 46 mesta širom Srbije i, prema rečima Jasne Janković, 1. decembra će, tačno u podne, na ulice izaći članovi USPRS-a, ali i članovi drugih sidnikata, prosvetni radnici koji nisu članovi nijednog sindikata, roditelji, kao i bivši i sadašnji učenici.

Moramo uvesti nultu tolerancju na nasilje, inače zaista od obrazovnih ustanova neće ostati kamen na kamenu, počeće opšte tuče učenika, nastavnika roditelja, i onda tu više obrazovanja nema – upozorila je Janković.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDo kraja godine biće otvorene nove fiskulturne sale pored Sokolane, u Donjoj Trepči i Bresnici
Sledeći članakPoruka lekara ministarki zdravlja: Ako oterate sve starije lekare u penziju, zatvaraćete bolnice

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here