Šarčević: Nema razloga da ne bude proslava mature, ali na otvorenom

2
1366
Mladen Šarčević

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da, ukoliko se bude nastavio sadašnji trend pada broja zaraženih kovidom-19, neće biti razloga da se deci uskrati proslava maturskih večeri.

Šarčević kaže da će konačnu reč ipak dati epidemiolozi.

Krajem juna, oko Vidovdana, trebalo bi da situacija bude potpuno relaksirana. To bi mogao biti period kada više nećemo ni imati epidemiju. Ipak, sačekaćemo stručnjake za konačnu procenu, odnosno model proslave. Ono što bih već sada mogao da preporučim jeste da mali maturanti ne idu po restoranima i hotelima. Svoje veče sasvim lepo mogu da proslave i u svojoj školi, njenom igralištu, a kao što je to običaj u mnogim državama Evrope i Amerike – kaže ministar prosvete.

Izvor: Blic, Morava info

Prethodni članakSudar u tunelu u Ovčar Banji, udes sa smrtnim ishodom kod Požege
Sledeći članakOd sutra isplata 100 evra za sve koji su se prijavili

2 KOMENTARA

  1. Samo u Srbiji ministar je vlasnik: Privatnа gimnazijа „Ruđer Bošković“ osnovana je u junu 2003. godine, a Šarčević je imenovan za direktora. Dve godine kasnije, Šarčević postaje vlasnik tako što mu je bez naknade ustupljeno 20 odsto udela. Školu je pohađao veliki broj dece političara, biznismena i stranih diplomata, među kojima i sin premijera Aleksandra Vučića

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here