U subotu tribina “Kablar nas zove“

3
578

ČAČAK – U subotu, 2. septembra, sa početkom u 12:05, na vrhu Kablara održaće se tribina na otvorenom povodom izgradnje vidikovca na toj planini.

Foto: Privatna arhiva

Poziv za tribinu pod nazivom “Kablar nas zove“ uputila su udruženja građana “Tribina“, “Zeleni talas“ i “Odbrani Kablar“.

Nekoliko ekoloških aktivista već šest dana blokira radove na uređenju pristupnog puta koji treba da vodi do budućeg vidikovca. Oni ne dozvoljavaju da građevinske mašine nastave sa radovima, jer se protive, kako ističu, “devastaciji zaštićenog prirodnog dobra“.

Oni imaju dozvolu za gradnju vidikovca, ali za ovaj put nemaju apsolutno ništa. Nemju dozvolu vlasnika zemlje, šumar nije izašao da obeleži drveće, nijedno drvo nije obeleženo pre seče. Oni najverovatnije prave pristupni put da bi velike mašine mogle da priđu i da nam sruše vrh Kablara – izjavio je jedan od aktivista Miloš Kuvekalovič.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU školi u Gornjem Milanovcu đaci i nastavnici neće smeti da koriste mobilne telefone
Sledeći članakPlanska isključenja: Deo teritorije Čačka u petak osam sati bez struje

3 KOMENTARA

  1. MOZETE DA POCRKATE OD MUKE MIĆEMO MNOGO TURISTA DA ZAUSTAVIMO DA OSTANU U SRBIJI I OVDE ODTAVE NOVCE I PRIVUČEMO SA STRANE DŽABA VAS PLAĆAJU DA RUŠITE SRBIJU I MOLITESE BOGU DA VUČIĆ OSTANE ŠTO DUŽE NA VLASTI JER ON LICNO NEDA DAVAS HAPSE KAO PETOKOLONAŠE ALI ČIM ODE GOTOVISTE NEĆETE POBEĆI DOK NEODGOVARATE PRED ZAKONOM A BOGAMI I NEKE SUDIJE ČE MORATI TO DA PO ZAKONUNPRESUDE.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here