U školi u Gornjem Milanovcu đaci i nastavnici neće smeti da koriste mobilne telefone

1
272

GORNJI MILANOVAC – Osnovna škola „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu zabranila je od 1. septembra učenicima i nastavnicima upotrebu mobilnih telefona i drugih sličnih uređaja u toku nastavnog dana.

Upotreba mobilnih telefona zabranjena je i u školskom dvorištu, saopštila je škola.

Odluka je doneta je na predlog direktorke škole Ivane Tolić, a jednoglasno su je prihvatili roditelji i Školski odbor u cilju prevencije različitih oblika zloupotrebe elektronskih uređaja tokom obrazovno-vaspitnog procesa.

Ukoliko učenik prvi put prekrši tu zabranu mobilni telefon će mu se oduzeti i predati pedagoško-psihološkoj službi ili direktorki škole, a odeljenski starešina će pokrenuti postupak pojačanog vaspitnog rada prema učeniku i pozvati roditelje da preuzme telefon.

A ukoliko učenik drugi put bude prekršio zabranu, uz oduzimanje telefona dobiće i ukor odeljenjskog starešine i smanjenje ocene iz vladanja.

Nenastavnom osoblju se dozvoljava upotreba mobilnog telefona, smart satova i drugih sličnih uređaja samo u prostoriji namenjenoj za njihov odmor, odnosno kada ih ne gledaju učenici.

Izvor: Beta

Prethodni članakU nedelju kraj kupališne sezone, za vikend besplatan ulaz na gradske bazene
Sledeći članakU subotu tribina “Kablar nas zove“

1 KOMENTAR

  1. Ispravno. Podrzavam. To treba da je recept za sve skole. Pa i ustanove. Dogodi se da sam na nekom od saltera I kad zazvoni telefon premida se sa radom. Ne dugo ali se prekida. Nekad I bez izvinjenja.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here