Ugovori o stalnom zaposlenju za 48 zdravstvenih i nemedicinskih radnika iz Milanovca koji su radili u kovid sistemu

0
341

GORNJI MILANOVAC – Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije u stalni radni odnos primljeni su zdravstveni radnici, saradnici i druga lica koja su po ugovoru o radu ili nekom drugom osnovu bili radno angažovani tokom kovid pandemije.

U Gornjem Milanovcu je ugovore na neodređeno vreme dobilo 48 zdravstenih i nemedicinskih radnika.

Svečana dodela ugovora na neodređeno vreme za radnike Doma zdravlja Gornji Milanovac upriličena je u četvrtak u svečanoj sali Kulturnog centra u tom gradu.

U Domu zdravlja Gornji Milanovac 48 zaposlenih je dobilo ugovore na neodređeno vreme. Ja sam presrećan zbog njih jer su ovo zaista zaslužili. Tokom kovida oni su dali neizmeran doprinos, nisu se bojali za svoje živote, nisu se bojali za svoje najbliže, srcem su pomogli i opštini Gornji Milanovac i svim našim građanima. Takođe, ovo je veliki dan i za zdravstvenu ustanovu koja dobija novozaposlene i čiji je cilj da pruži ravnomernu primarnu zdravstvenu zaštitu na teritoriji cele opštine. Mi smo mnogo toga učinili kako bi zdravstvene usluge bile dostupnije svim građanima i ove godine smo nabavili šest automobila za Dom zdravlja. Pre sedam godina, mi smo Dom zdravlja zatekli u veoma lošem stanju. Račun ove ustanove je bio u blokadi, 11 lekara godinu dana nije primalo platu, štrajkovali su glađu ispred opštine. Danas, sedam godina kasnije, Dom zdravlja ima mnogo više opreme, otvorili smo neke nove službe, navešću službu Hitne pomoći kao i Savetovalište za dijabetes, a renovirali smo i ambulante na seoskom području. Pored 30 lekara koje smo zaposlili u nekom prethodnom periodu, danas 48 novih radnika, ne samo lekara i medicinskih sestara, već i pomoćnog osoblja. Ja sam presrećan što će zdravstveni sistem u Gornjem Milanovcu samo napredovati u narednom periodu – rekao je Dejan Kovačević, predsednik opštine, nakon dodele ugovora radnicima Doma zdravlja.

Aleksandar Čivović, direktor Doma zdravlja, zahvalio se Vladi Republike Srbije što je “ispoštovala trud i zalaganje radnika koji su u najtežem periodu, periodu kovida, radili rizikujući svoje živote“.

Među njima su lekari, stomatolozi, stomatološke sestre, dosta medicinskih sestara, ali i nemedicinski kadar bez koga mi ne možemo svoje poslove završiti. Radnici Doma zdravlja će i ubuduće dati sve od sebe u cilju unapređenja kvaliteta rada i pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite za sve građane Gornjeg Milanovca – rekao je dr Čivović.

Među novozaposlenima na neodređeno je i Vanja Radmilac:

Radila sam kao sestra opšteg smera u kovid ambulanti godinu i devet meseci. Zaposlenje mi mnogo znači, kolektiv je divan i radujem se što nastavljamo saradnju – rekla je ona.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZašto prilikom nestanka devojčice iz Čačka nije aktiviran sistem “Pronađi me“
Sledeći članakReprizno izvođenje predstave “Sloboda govora“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here