Vlada Srbije i zdravstveni radnici postigli sporazum

0
1209

Vlada Srbije i predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ postigli su sporazum.

Postignut je sporazum o unapređenju sistema materijalnog i radno-pravnog položaja zaposlenih u zdravstvenom sektoru, saopštila je Vlada Srbije.

Glavne tačke sporazuma obuhvataju utvrđivanje plata zaposlenih u zdravstvu kroz socijalni dijalog sa reprezentativnim sindikatima, određivanje drugih primanja zaposlenih u skladu sa odredbama Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvenu delatnost i razmatranje drugih pitanja koja utiču na materijalni i radno-pravni položaj zaposlenih u zdravstvu.

Kako se navodi, dogovoreno je i formiranje Radne grupe koja će se baviti analizom postojećeg normativnog okvira, predlaganjem mera za unapređenje sistema, kao i definisanjem rokova za sprovođenje predloženih promena.

Ovim sporazumom Vlada Srbije i sindikati pokazuju posvećenost unapređenju sistema zdravstva i stvaranju boljih uslova rada za zaposlene u ovoj važnoj oblasti. Predložene promene doprineće podizanju kvaliteta zdravstvenih usluga i poboljšanju radnih uslova svih zdravstvenih radnika, ističe se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakReditelji “Praške škole“ u dokumentarnom filmu “Zima jednog proleća“
Sledeći članakU Kulturnom centru večeras godišnji koncert orkestra “Stari grad“ i njihovih gostiju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here