40.000 posetilaca na Saboru violine u Pranjanima, Momiru Jovanoviću prva nagrada

0
1332

PRANJANI – Momir Jovanović (36), iz Novog Sada, prva je violina Srbije. To je odlučio stručni žiri na prvom Saboru violinista Srbije, održanom u Pranjanima kod Gornjeg Milanovca. Pobedniku je pripala nagrada – „škoda fabija“.

Foto: RINA

Presrećan sam, šta drugo mogu da kažem… Potičem iz porodice u kojoj su gotovo svi muzičari, a posebno mesto zauzima violina. Svi preci su svirali, pa tako i ja. Završio sam nižu muzičku školu, ali planiram da nastavim školovanje – rekao nam je Momir.

Na prvom Saboru kolo je najbolje odsvirao Rade Radosavljević (52), iz Moravaca kod Ljiga, pesmu – Aleksandar Spasić (22), iz Vrbnice, dok je priznanje za najizvornije muziciranje stiglo u ruke Branka Đurića (18), iz Mionice.

Ovo je izuzetan događaj za sve nas i vrhunski organizovan Sabor. Sigurno je da će ovo prerasti u svetski muzički spektakl – kazao je mladić.

Zlatna violina pripala je Andrei Alimanović, osamnaestogodšnjoj devojci iz Krupnja.

Prva violina: Momir Jovanović; foto: V. Ilić

U Pranjanima je, prema proceni organizatora, prodefilovalo više od 40.000 ljudi sa svih strana Srbije, pa i sveta. Idejni tvorac Sabora Gvozden Nikolić, čuveni televizijski reporter iz ovog kraja, kaže da se nada da će takmičenje u Pranjanima zauvek ostati utemeljeno u duši srpskog naroda.

Svima je jasno da je već nakon prvog Sabora u Pranjanima, on stao rame uz rame sa Saborom u Guči, kao jedan od najvećih Sabora u Srbiji – rekao je Nikolić.

Izvor: Večernje novosti, V. Ilić

Prethodni članakZbog kojih bauk predmeta studenti ne završavaju fakultete?
Sledeći članakObradović: Otvaranje autoputa višesatna funkcionerska kampanja Aleksandra Vučića na javnom servisu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here