Obradović: Otvaranje autoputa višesatna funkcionerska kampanja Aleksandra Vučića na javnom servisu

4
442

ČAČAK – Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će prihvatiti sve zahteve opozicije za fer i poštene izbore, kao i sve 42 preporuke Stručnog tima deo je medijske propagande i uobičajeno lažno obećanje, ocenio je danas lider Pokreta Dveri Boško Obradović.

Obradović je u pisnoj izjavi naveo da će to najbolje otkriti već današnji, treći okrugli sto na Fakultetu političkih nauka, koji se bavi temom medija, te da ako vlast ne bude spremna da potpiše obavezujući dokument na osnovu preporuka Stručnog tima o slobodi medija – „jasno je da je njihov cilj fingiranje pregovora i zadržavanje postojećeg stanja neslobode u medijima do sledećih izbora“.

Što se mene lično i Srpskog pokreta Dveri tiče – ili sloboda medija odmah ili bojkot izbora već sada. Jer ako nema slobodnih medija u narednih šest meseci da bi se čula i druga strana posle sedam godina naprednjačke propagande – čemu izbori? – istakao je Obradović.

On je istakao da je za SNS „očuvanje medijskih nesloboda najvažnija politička tekovina“.

Aleksandar Vučić nikada ne bi postao to što jeste niti bi opstao na vlasti da u Srbiji ne vlada medijski mrak, i on je toga veoma svestan. Zato je možda spreman da učini razne ustupke, ali niti jedan neće biti u sferi medijskih sloboda, jer on odlično zna da bi sloboda medija vodila ka porazu SNS na nastupajućim izborima – ocenio je lider Dveri.

Kako je dodao, ključno pitanje koje vlast izbegava jeste pitanje slobode medija između dva izborna ciklusa.

Prema njegovim rečima, vlast želi da temu slobode medija svede samo na 45 dana od trenutka raspisivanja izbora i da na taj način zadrži postojeći „medijski mrak“ koji traje sve vreme između održavanja izbora.

U pitanju nije samo zabrana gostovanja lidera opozicije i svih koji drugačije misle na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom i u svim najtiražnijim dnevnim novinama već i besomučna kampanja na režimskim medijima protiv svakoga ko se usudi da kritikuje vlast – naveo je Obradović.

Između izbora, kako je naveo, ne postoji ni najmanja mogućnost da se čuje glas opozicije, kritika vlasti i alternativni predlozi šta bi opozicija učinila da je na mestu vlasti, već se sve vreme u medijima isključivo promoviše vlast i besomučno diskredituju njeni politički protivnici.

Po njemu, dobar primer je, jučerašnja višesatna funkcionarska predizborna kampanja predsednika Srbije o trošku građana Srbije i pretplatnika javnog medijskog servisa prilikom otvaranja auto-puta Čačak-Obrenovac.

Izvor: Beta

Prethodni članak40.000 posetilaca na Saboru violine u Pranjanima, Momiru Jovanoviću prva nagrada
Sledeći članakNovi film Kventina Tarantina u Domu kulture

4 KOMENTARA

  1. Mogle su Dveri u Čačku da se prodaju Velimiru Iliću kao što su se prodali DSS, SPS, SNS. Mogle su Dveri, na republičkom nivou, da se prodaju Vučiću kao SPS, JS, PS, PUPS., SPO i armija plaćenika. Laži o Bošku Obradoviću nikada neće poništiti istinu o Dverima.

  2. Vozi Misko, u reziji Vučića, prikazan je na RTSu u trajanju od 5 sati. Time se javni servis, nase pravo da znamo sve, izjednacio sa Pinkom. Stranci vide da smo za šišanje. Građani Srbije sve zaduženiji. Srpske interesdžije zadovoljno trljaju ruke.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here