Ovo su biografije novih članova Gradskog veća

28
4717
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Odbornici Skupštine grada Čačka na jučerašnjoj konstitutivnoj sednici izabrali su pored gradonačelnika i njegovog zamenika, još 11 članova Gradskog veća.

Kako je obrazloženo u odnosu na prethodni saziv osmoro je novih, a dve osobe su nestranačke ličnosti.

Iz prethodnog saziva ostalo je njih četvoro: Nemanja Trnavac, Slavica Dragutinović, Milan Lukić i Spomenka Šipetić.

1. Radovan Jovanović je rođen 26. marta 1982. godine. Diplomirani je inženjer tehnologije. Zaposlen je u porodičnoj firmi “Uniplast”, od 2007. godine na mestu pomoćnika direktora za nabavku, finansije i razvoj. Godine 2013. postao je deo tima koji je obezbedio sredstva Vlade Srbije za rekonstrukciju i opremanje Startap centra i Naučno tehnološkog parka Čačak. Pet godina kasnije nagrađen je od strane Privrede komore Srbije. Bio je nosilac projekta Fonda za inovacione delatnosti za razvoj antimikrobne farmaceutske ambalaže, finalista u takmičenju za Preduzetnika 2019. godine po izboru revizorske kuće Ernst and Young. Oženjen je, otac jednog deteta.

2. Spomenka Šipetić je rođena 27. maja 1962. godine u Čačku, gde je završila osnovnu i srednju školu. Godine 1986. završila je Ekonomski fakultet u Beogradu na smeru spoljna trgovina, ima zvanje ovlašćenog računovođe, poseduje licencu turističkog pratioca i licencu međunarodnog ovlašćenog prodavca avio karata – Amadeus sistem. Od 1990. do 2012. obavljala je poslove šefa ekspoziture Turističke agencije “Autoprevozturist”, a zatim prelazi u Turističku agenciju SP “Lasta”. Od 2018. obavlja funkciju šefa ekspoziture Banke Poštanska štedionica u Čačku, a 01. marta imenovana je na mesto v. d. direktora Filijale u Čačku koja pokriva ceo Moravički okrug. Majka je dvoje dece.

3. Milorad Jevđović je rođen 20. januara 1945. godine u Mrčajevcima, gde je završio osnovnu školu, srednju Ekonomsku u Kraljevu, a Ekonomski fakultet u Sarajevu. Završio je u školu rezervnih oficira u Sarajevu, a danas je rezervni vojni starešina u činu majora. Radio je u više firmi u Beogradu, Sarajevu, Titogradu, Zagrebu i Boru. Bio je aktivan član Saveza komunista, predsednik partijske organizacije u Mrčajevcima, kao i predsednik Mesne zajednice. Dugogodišnji je predsednik Kulturno umetničkog društva „Radiša Poštić“ iz Mrčajevaca. Član je Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Posle izbora 2016. godine izabran je za zamenika predsednika Skupštine grada Čačka. Oženjen je, otac dvoje dece.

4. Slavica Dragutinović je rođena 11. avgusta 1963. godine u Ćupriji, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1986. godine, a zatim specijalizirala urgentnu medicinu 1999. Zvanje primarijusa urgentne medicine stekla je 2006. a iste godine stekla je i sertifikat ERC BLS/AED Cours. Autor je i koautor više od 20 publikovanih i prezentovanih stručnih radova i učesnik na domaćim i međunarodnim simpozijumima i seminarima iz domaće medicine. Od 1986. do 2001. radila je u Hitnoj pomoći, a potom u Urgentno-prijemnoj službi bolnice, čiji je jedan od osnivača. Od 2017. do 2020. obavljala je funkciju v. d. pomoćnika direktora za zdravstveni sektor bolnice. Godine 2008. postala je član Srpske napredne stranke, a posle tri godine i predsednik Zdravstvenog saveta SNS u Čačku. Nakon izbora održanih 2016. godine izabrana je za člana Gradskog veća. Majka je četvoro dece.

5. Nemanja Trnavac je rođen 13. septembra 1982. godine u Čačku, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičke kulture Univerziteta u Prištini. Zaposlen u Ustanovi “Zračak”. U dva mandata je bio član Gradskog veća, od 2012. do 2020. Član je Komisije za sport, jedan od nosilaca izrade Programa razvoja sporta i Programa razvoja turizma Čačka. Godine 2018. izabran je za predsednika Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije. Bivši je košarkaš Borca i Železničara, petostruki nosilac Bogojavljenskog krsta. Oženjen je, otac dvoje dece.

6. Dragomir Šipetić je rođen je 18. septembra 1943. godine u selu Grab, opština Lučani, gde je završio osnovnu školu, a srednju Ekonomsku u Čačku (dve godine) i Obrenovcu. Višu ekonomsku školu završio je u Beogradu 1971. godine, a deset godina kasnije Ekonomski fakultet u Prilepu. Radni vek započeo je u preduzeću „Crvena zvezda“, a potom u još nekoliko vojnih preduzeća, do odlaska u penziju bio direktor u „MB Hemija“ Lučani. Od 1967. do 1971. bio je predsednik Opštinskog komiteta omladine, član Predsedništva Saveza omladine Srbije, član Opštinskog komiteta SKJ u dva mandata. Predsednik je mesnog odbora Udruženja penzionera grada Čačka koji broju 1.100 penzionera. Od 2015. godine uključio se u rad Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Nakon izbora održanih 2016. godine izabran je za člana Gradskog veća. Oženjen je, otac jednog deteta.

7. Biljana Kočović je rođena 17. novembra 1965. godine. Studirala je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu od 1984. do 1990. godine, a 1999. diplomirala na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. Radila je u školama, Urgentno prijemnom centru Čačka, gotovo svim ambulantama primarne zdravstvene zaštite. Trenutno obavlja funkciju načelnika Urgentno prijemne službe Opšte bolnice Čačak.

8. Vladimir Ristović je rođen 31. januara 1976. godine u Čačku gde je završio osnovnu i srednju školu. Godine 2014. na fakultetu Unio u Beogradu završio je akademske studije i stekao zvanje diplomirani menadžer za poslove i industrijski menadžment, a tri godine kasnije postao je master menadžer. Od 1999. do 2003. radio je kao mašinski tehničar i tehnički organizator proizvodnje u bravarskoj radionici S.R. Metalac, a zatim do 2008. kao finansijski direktor u ZR Metalac u Čačku. Potom je osnovao privatnu firmu “Metalac Inženjering Čačak”. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje, Nadzornog odbora Doma za decu i mlade “Petar Radovanović” u Užicu, odbora za izgradnju crkve u Vidovi… Oženjen je, otac dvoje dece.

9. Milan Lukić je rođen je 28. septembra 1972. godine u Užicu. Osnovnu školu i Gimnaziju završio u Arilju. Studirao je na Agronomskom fakultetu u Čačku, a postdiplomske studije na Poljoprivrednom fakultetu u Beogradu. Zaposlen je u Institutu za voćarstvo u Čačku, od 2015. godine na mestu direktora. Tokom istraživačkog rada od 1998. godine do danas učestvovao je ne brojnim domaćim i međunarodnim projektima. Učestvovao je i u organizaciji brojnih manifestacija i skupova iz oblasti voćarstva. Uređivao je monografiju, časopise, objavio 205 naučnih radova/bibliografskih jedinica. Član je Predsedništva Zajednice Instituta Srbije, Naučno voćarskog društva Srbije… Nakon izbora održanih 2016. godine izabran je za člana Gradskog veća. Oženjen je, otac dvoje dece.

10. Dragan Filipović je rođen 18. jula 1981. godine u Čačku, gde je završio osnovnu i srednju školu. Godine 2007. na Fakultetu tehničkih nauka završio je osnovne studije na smeru Industrijski menadžment, a potom master na smeru Tehnika i informatika. Od marta 2008. obavljao je poslove prodaje u kompaniji NELT Co, a od oktobra iste godine do septembra naredne radio je kao menadžer prodaje u firmi AutoČačak Komerc. U decembru 2009. imenovan je za tehničkog direktora TOP GAN grupacije. Od novembra 2018. prelazi u Dunav osiguranje na mesto direktora čačanske Glavne filijale. Član je Upravnog odbora Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije. Oženjen je, otac dvoje dece.

11. Miloš Papić je rođen 20. juna 1986. godine u Čačku, gde je završio osnovnu i srednju školu, kao i osnovne i master studije na Tehničkom fakultetu. Doktorske studije završio je na Tehničkom fakultetu u Boru, Univerziteta u Beogradu 2015. godine. Od 2010. zaposlen je na Fakultetu tehničkih nauka u Čačku, trenutno u zvanju vanrednog profesora. Autor je brojnih naučno-istraživačkih i stručnih radova iz oblasti informacionih tehnologija i sistema, upravljanja zaštitom životne sredine, obrazovanja i preduzetništva. Autor je nekoliko univerzitetskih udžbenika, priručnika i praktikuma, kao i udžbenika za osnovce… Bavio se košarkom, igrao u KK Borac, KK Železničar i KK Mladost. Oženjen je, otac dvoje dece.

Izvor: MNA

Prethodni članakDr Luković: Sledeće nedelje u bolnici biće desetak kovid pacijenata, vreme je za blago popuštanje mera
Sledeći članakKrizni štab: Deca mogu da nose bilo kakve maske, distanca u školi dovoljna da se ne zaraze

28 KOMENTARA

 1. Dragutinović Slavka najveći uspeh u životu povereništvo SNS-a,pre toga kod Velja u Novoj Srbiji,bila pomoćnik pomoćnika VD direktora.

  • Posten narod se ne bavi politikom. Ovi samo iz stranke u stranku, to je biografija. A mi glasamo Vucica, oni nam posalju Slavku Koca i Sipetu hahaha.

 2. Kočović Biljana,pola života studirala osnivač Pokret Snage Srbije,pa 2005 prešla u G-17 plus i bila odbornica ,krenula na specijalizaciju radiologije nakon dva semestra shvatila žena da je to za nju viša matematika,izmolila Spasića tadašnjeg generalnog direktora da je vrati na urgentni medicinu,čovek joj to učinio..Posle par meseci morala na kruženje zbog ludorija po Hitnoj pomoći.2012 kad je konačno završila specijalizaciju Urgentne uvukla se večnom VD direktoru Miloševiću i prešla u Bolnicu.Za kratko vreme postaje potparol bolnice i načelnica UPS-a…to je Biografija

 3. Kočovićka studirala 15 godina, a načelnica i gradski većnik, ovaj doktorirao u Boru(?!)-valjda u rudniku, Slavka studirala u Kragujevcu,a napisala Univerzitet u Beogradu…lprimarijus koja samo zna da uputi drugome..
  Kakvi gradski vecnici takav će vam i biti grad,gospodo!

  • Jos pise da ne medicinu studirala do 23god zivota, a rodjena u avgustu. Sve je ovo nesto cudno, mada nije bitno za njihovu funkciju. Ovde nije nuzno obrazovanje nego znanje i iskustvo iz oblasti za koju ce biti zaduzeni.
   Videcemo kako ce biti. Ali nema tu sta da ne znaju da urade. Skupstina nikada mladja, vece nikada starije. Po mom ubedjenju treba da bude suprotno. Iskusni predstavnici svojih MZ da sede u skupstini, a mladi da budu izvrsitelji kao tim gradonacelnika.

 4. Šipeta šlihtara svih dorektora u Lučanima gde god je radio,cuj Bitolj fakultet ha ha ha. Nema sa kim kafu da popije ne voli ga niko a on kao nekog predstavlja.Koga?

    • Rekli smo da je stavljena tačka. Ako nastavite bice tri tacke…Kada neko za nekoga živ umre onda je kraj. A vidim, ne možete mirni.
     Ponavljam: dalje od „bedema“.

     • Opa pretite ,,bedemci“. Mnogo se pronalazite tamo gde vas niko ne proziva. Po umišljenoj navici isto samonapadate se. Pozovite Beograd pokažite im komentar. Nemojte mi da stavljamo tri pa tri tačke.

      Nema ljudske molbe od vas takvih. Niste ljudi nikad bili samo računaljka i korist !

      Pucate u pogrešne ljude. Lukovići vas zaboravili da ste postojali.

 5. romansirane biografije i ostali vicOvi

  totalna smejurija

  zajednicka tacka svima…kombinacija i kraduckanje ovoga i onoga…sve u svemu… tugica

  • da unisti svega sto se dotakne,majstor za teorije zavere,sikaniranje,tako leči komplekse u zelji da bude nesto.jednom rečju prava podguzna muva.

  • Pa brate ponavljanje je majka nauke. Ona je za tih 15 godina sve to dobro utvrdila i dogurala do načelnika službe Opšte bolnice u Čačku. Za nju nema granica. Ko zna dokle će doterati. A tek onaj Risović od organizator bravarski radionice do finansijskog direktora za nekoliko godina. Ko Tito. A onda u stranku pa diploma Union fakulteta. Čudo. Pitam se samo gde li im je Slavko Veselinovic.

 6. Respektabilne biografije. Svaka čast. Ali ne lezi vraže, glavu dajem da će koliko danas i sutra neko ko nema ni SSS pridikovati. Zlo je to u ljudima. A vi školovani ljudi samo napred. Učinite da naš grad bude lepo i sigurno mesto za zivot. Dali smo vam poverenje.

  • Odlicno nasminkano vece.Sa obzirom da velika vecina clanova veca obavlja poslove na izuzetno zahtevnim pozicijama u svojim primarnim preduzecima postavlja se pitanje koliko mogu da doprinesu tom istom vecu to jest gradu ili su tu samo kao ukras(slicno gradonacelniku BG).
   U slucaju loseg rada kakve konsekvence ce trpeti?
   Znaci po vama ljudi koji zive i funkcionisu u gradu a imaju SSS nemaju pravo da iskazu svoje misljenje?
   Ko nema fakultet ne moze ni da zna dali mu treba biciklisticka staza,parking,trotoar kojim moze proci i roditelj sa decijim kolicima,kanta za smece,kisna kanalizacija,ispravan kamion za odnosenje smeca i tako potrebe se mogu redjati do prekosutra.
   Sta znaju radnici,zanatlije ,preduzetnici njihovo je da rade,cute i placaju porez!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here