75 godina kompanije “Sloboda“: Maksimalna uposlenost kapaciteta, 90 odsto proizvodnje namenjeno izvozu

0
1619

ČAČAK – Kompanija “Sloboda“ obeležila je 75 godina postojanja i uspešnog poslovanja. “Sloboda je osnovana 1948. godine, a kroz svoju istoriju prolazila je kroz turbulentne periode. U proteklih desetak godina fabriku karakteriše uzlazni trend poslovanja.

“Sloboda“ je od svog osnivanja predstavljala motor razvoja čačanskog kraja, ali i šireg regiona, naglasio je povodom jubileja generalni direktor kompanije Zoran Stefanović.

Da bi zadržala pozicije na svetskom tržištu, kompanija “Sloboda“ je u poslednjih 15 godina, zajedno sa državom, oko 40 miliona evra u razvoj i opremanje. Efekti su znatno povećanje kapaciteta i mogućnost da fabrika bude konkurentna na svetskom tržištu naoružanja i vojne opreme – rekao je Stefanović.

Prema rečima izvršnog direktora Milovana Lukovića, kompaniju svoje proizvode izvozi praktično u sve države sveta. Uprkos, kako je naglasio, brojnim problemima kroz koje je tokom ovih 75 godina prolazila, među kojima su bombardovanje, dve akcidentne situacije 2010. i 2021. godine, pandemija koronavisrusa i trenutni rat između Rusije i Ukrajine, fabrika je uspela da prebrodi sve prepreke. U “Slobodi“ je trenutno zaposleno 2.300 radnika.

Trenutna zaposlenost kapaciteta u “Slobodi“ je 100 odsto, što diktiraju uslovi tržišta. Zahvaljujući investicionim ulaganjima poslednjih 10 godina dočekali smo period kada je potražnja za našim proizvodima do te mere narasla da možemo da odgovorimo u svakom trenutku što se tiče asortimana proizvoda. Preko 90 odsto godišnje realizacije ove kompanije je izvoz. Naši proivodi se izvoze u praktično sve zemlje sveta, osim država koje su pod sankcijama – naveo je Luković.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIstorijski uspeh dečaka iz KK Mladost, sa najmlađim timom plasirali se u Kadetsku ligu Srbije
Sledeći članakStavljena tačka na moto kros šampionat, veliki uspeh čačanskih vozača

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here