Stavljena tačka na moto kros šampionat, veliki uspeh čačanskih vozača

0
179

ČAČAK – U nedelju je na stazi „Globare“ u Kruševcu, održan Balkanski šampionat u moto krosu i ujedno stavljena zavesa na ovogodišnji šampionat Srbije.

Foto: Privatna arhiva

Na šampionatu su pored naših vozača, učestvovali vozači iz Rumunije, Bugarske, Turske i Severne Makedonije.

Vozači dva čačanska kluba su i u ovoj sezoni ovojili pregršt uspeha u pojedinačnom plasmanu. Šampioni Srbije su postali Vuk Ćajić (MK „Tanasko Rajić“) i Aleksa Milosavljević (Termorad AMSK „Čačak“), a vicešampion je postao Vuk Drmanac (MK „Tanasko Rajić“), dok je Nenad Petrović (MK „Tanasko Rajić“) sezonu završio kao trećeplasirani.

Takmičari iz Srbije iz najmlađih klasa, pokazali su napredak u odnosu na prethodne sezone i pokazali da mogu da se voze sa drugim takmičarima iz okruženja.

U klasi MX50 do osam godina starosti trijumfovao je gost iz Bugarske Georgi Georgiev, drugi je bio Vuk Vojnić Hajduk iz Srbije, a treći Radostin Prisadov iz Bugarske. Titulu šampiona Srbije osvojio je David Kolnookov iz Beep beep racing tima.

Najveća borba se vodila u klasi MX65 između Ane Koolnokov iz Srbije i Daniel Mariana iz Rumunije, vodećih u balkanskom šampionatu. Na kraju je kao pobednik prvi kroz cilj prošao takmičar iz Rumunije, dok je treći bio Nikola Mutafhiev iz Bugarske. U šampionatu Srbije Ana Kolnookov je postala šampion klase MX65 za ovu sezonu.

U klasi MX85 vozač iz Bugarske Georgi Ginov je ostvario pobedu ispred Sami Alexandru Dumitrua iz Rumunije, dok je Vuk Ćajić osvojio treće mesto. U našem šampionatu, titulu za ovu sezonu je osvojio Vuk Ćajić iz MK „Tanasko Rajić“.

U najbrojnijoj klasi MX2 pobedu su ostvarili strani vozači, prvi Ventislav Tošev iz Bugarske, drugi Zoltan Ordog iz Rumunije, treći Nikolaj Malinov iz Bugarske, dok je najbolje plasirani takmičar iz Srbije bio Mark Česko na četvrtom mestu. U ukupnom plasmanu, šampion Srbije je Mark Česko iz „Sagmajster tima“, drugi je Vuk Drmanac iz MK „Tanasko Rajić“, a treći Vukašin Jablanović iz „GTC racinga“.

U klasi juniora, MX125, do 18 godina starosti, kao prvi kroz cilj je prošao Ventislav Tošev iz Bugarske, drugi Zoltan Ordog iz Rumunije, a treći Danail Stefanov iz Bugarske. Zahvaljući rezultatima iz prethodnih trka, Aleksa Milosavljević iz Termorad AMSK „Čačak“ je osvojio šampionsku titulu, drugi je završio Marko Bonesi iz MK „Vatreni“, a treći Nikola Milojković iz MK „Tanasko Rajić“.

U najjačoj klasi MX1, pobedu je izvojevao takmičar iz Rumunije Robert Kristijan Tompa, iza njega kao drugi je završio Mustafa Četin iz Turske, a treći je završio Miloš Đorđević iz „Sagmajster tima“, koji je na kraju osvojio titulu šampiona Srbije.

U klasi MX pobedu je izvojevao Nenad Petrović iz MK „Tanasko Rajić“. Šampion je postao Nenad Jeremić iz MK „Vatreni“, kao vicešampion je završio Gojko Popović iz GTC racinga, a treći u generalnom plasmanu je Nenad Petrović iz MK „Tanasko Rajić“.

U najstarijoj klasi MXV šampion Srbije je postao Danijel Jovanović iz MK „Vatreni“.

Tekst: Slobodan Tanasković

Prethodni članak75 godina kompanije “Sloboda“: Maksimalna uposlenost kapaciteta, 90 odsto proizvodnje namenjeno izvozu
Sledeći članakOvo je epilog tuče na utakmici Tamiš – Čačak 94

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here