Adžić: Probni test pretvorio se u maltretiranje đaka i njihovih roditelja

3
1121
Vladimir Adžić

ČAČAK – Predsednik Sindikata obrazovanja Čačak Vladimir Adžić oglasio se saopštenjem povodom probnog maturskog testa za buduće srednjoškolce.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Ministar Šarčević izjavio je da je zadovoljan načinom i realizacijom probe male mature: “Današnji test iz matematike protiče odlično“, rekao je, što je možda njegov stav, ali daleko je od istine.

Koliko je ovaj način probe male mature uspešan, najbolje je pitati đake i njihove roditelje, koji su za prethodna dva dana doživeli sve samo ne zadovoljstvo. Platforma na kojoj su đaci radili testove, neprestano je padala, a mnogi đaci nisu ni uspeli da joj pristupe. Ipak, da ne ispadne da mi demantujemo ministra najbolje je da citiramo saopštenje koje su đaci i njihovi roditelji imali prilike da čitaju na stranici mojaucionica.gov.rs , pokušavajući da se uloguju i urade testove:

“S obzirom na to da su neki od vas imali problema sa internetom i pristupom platformi u toku dana, obaveštavamo vas da je vreme za izradu testa iz matematike produženo do 22:30, kao i da će oni koji danas nisu uspeli da urade test iz matematike, moći da ga urade i sutra u periodu od 8.00 do 16.00“

Jednostavno rečeno, ovo je maltretiranje i đaka i roditelja, tako da preporučujemo ministru Šarčeviću da svoje zadovoljstvo podeli sa njima ili da se prethodno dobro informiše u vezi sa ovako osetljivom temom. Hvala radi hvale nečemu što ne funkcioniše je ili neznanje ili politička izjava bez realnog utemeljenja. Na samom kraju najveći pritisak i traume trpe naši đaci, ukoliko ministar to ne shvata, neka sam zaduži jednu šifru, pokuša da se uloguje na platformu i uradi test.

Obećavamo, da će njegovi rezultati ostati tajna!

Vladimir Adžić, predsednik Sindikata obrazovanja Čačak

Prethodni članakPeca Pantović: Zvanična odluka o Borcu u ABA ligi verovatno polovinom maja
Sledeći članakDr Luković: Voleli bismo da se jučerašnji dan ne ponavlja, bilo čak osam prijema na infektivno odeljenje

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here