Adžić (SOČ): Dugoročna prognoza glasi – proleće će biti veoma vruće!

0
447
Vladimir Adžić; foto: MNA

ČAČAK – Predsednik Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) Vladimir Adžić oglasio se saopštenjem povodom aktuelne situacije u prosveti.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Kako bi rekli, sigurnim koracima ulazimo u 2020. godinu, pa je red da se osvrnemo, i za nama i za “njima“, na prethodne godine uzaludnih pokušaja da nekog privolimo da poštuje svoju reč, svoje poštenje, svoj potpis. Dobro, da na kratko zaboravimo te izraze (reč i poštenje), jer za pojedine predstavnike vlasti to su nepoznanice koje bi trebalo da potraže u rečniku “stranih“ reči i izraza, pa ćemo se ipak držati samo potpisa.

Reč je o 2015. godini i Sporazumu o prekidu velikog štrajka. Neko je tada (da ne pominjemo konkretna imena jer rizikujemo da prekinete sa čitanjem saopštenja), recimo, u ime Vlade RS, stavio svoj potpis na dokument koji je u sebi sadržao i odredbu (zaključak) o pravu na isplatu novogodišnjih (svetosavskih) nagrada prosvetnim radnicima (svake godine predstavnici Vlade i sindikata bi na zajedničkom sastanku utvrđivali iznos nagrade koju bi dobio svaki zaposleni u obrazovanju). Platne razrede da i ne pominjemo. Na sastanak kojim je trebalo da se utvrdi visina “nagrade“ Vlada je sindikate pozvala ukupno 0 (nula) puta! Od strane sindikata po tom, a i po mnogim drugim važnim pitanjima, Vladi i resornom ministarstvu upućeno je bezbroj poziva. Ne da nije bilo poziva sa njihove strane, već ni odgovora na naše zahteve, što je, makar mi tako smatramo, elementarna nekultura. Naravno, svesni smo da je obrazovanje (po rečima predstavnika Vlade) “prioritet“, što se iz prethodno napisanog sa sigurnošću može i primetiti, naročito ako su imali u vidu prioritet manipulacije prosvetnim radnicima, prioritet ignorisanja, prioritet ponižavanja, i da, zašto to glasno ne bismo rekli, i prioritet laganja zaposlenih u obrazovanju. Unija je zbog nepoštovanja sporazuma od strane Vlade RS, istu tu Vladu tužila, “verujući“ u “nezavisnost“ i “nepotkupljivost“ sudova u RS, svesni da presudu verovatno nećemo dočekati (ipak i dalje čekamo Godoa).

Na sličan način završavamo ovo kao i prethodno saopštenje, malom pričom o najlepšem godišnjem dobu. Naime, od našeg “saradnika“ iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije dobili smo potvrdu o dugoročnoj prognozi za nastupajuću 2020. god. Potvrđeno nam je da će proleće zaista biti i te kako vruće. Zbog ovakve prognoze, obaveštavamo kolege da se dobro pripreme za tu vrućinu, kako ih ne bi vreme iznenadilo, kao što putare iznenadi sneg u januaru.
Predsednik

Sindikata obrazovanja Čačak
Vladimir Adžić

Prethodni članakParezanović: Kako je Vuk Jeremić prvi saznao za ubistvo gardista na Topčideru?
Sledeći članakEvo kolika će biti cena avio karte za let od Lađevaca do Beča

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here