“Air Serbia“ pobedila na tenderu i prevoziće putnike do Beča i Soluna sa aerodroma u Lađevcima

2
446
Foto: MNA

ČAČAK – Air Serbia će započeti svoje usluge na aerodromu Morava u Kraljevu posle pobede na tenderu za obavljanje redovnih vazdušnih usluga iz Kraljeva koje su proglašene za javni interes.

Ova avio-kompanija je bila jedini ponuđač i dobiće 5,63 mil EUR u naredne tri godine kako bi održala letove tokom cele godine do Beča i sezonske letnje usluge do Soluna.

Ukupno, 300 povratnih letova biće obavljeno do austrijske prestonice za vreme trajanja ugovora o subvenciji. Za rutu je izdvojeno 3,32 mil EUR, piše portal EX-YU Aviation.

S druge strane, 184 povratnih letova biće obavljeno iz Kraljeva do drugog najvećeg grčkog grada, za šta će srpski prevoznik dobiti 2,25 mil EUR.

Kompanija će preostalih 50.174 EUR dobiti za pokrivanje operativnih troškova pokretanja aerodroma Morava.

Podsetimo, prve linije za Beč funkcionisati tokom cele godine, počevši od 1. decembra 2019, dok će linija za Solun biti sezonska i trebalo bi da krene od sredine marta 2020. Obe avio-linije, ka Beču i Solunu, saobraćaće tri puta nedeljno.

Svi letovi iz Kraljeva biće održavani regionalnim ATR72 turboprop avionom.

Izvor: eKapija

Prethodni članakOtvara se “Lidl“ prodavnica u Gornjem Milanovcu
Sledeći članakUmesto 100.000, za prvo dete roditelji će ubuduće dobijati 300.000 dinara

2 KOMENTARA

  1. Negde „ispari“ skoro 10 000 Evra. Mozda je to ono malo za izbornu kampanju SNSu, Pa ko bi drugi te letove proglasio za javni inters. Da ne pominjemo „pobedu na tenderu“ jidinog ponudjaca.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here