Umesto 100.000, za prvo dete roditelji će ubuduće dobijati 300.000 dinara

5
1840

Za prvo dete roditelji će od države umesto 100.000 dobijati 300.000 dinara, a za drugo po 10.000 mesečno u narednih pet godina, umesto do drugog rođendana, najavljuju iz Vlade Srbije.

Da bi se to ostvarilo dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, najavljuje da će nakon donošenja Zakona o budžetu, na red doći set finansijskih zakona kako bi bio „popravljen“ Zakon o finansijskoj pomoći porodicama sa decom, piše „Politika“.

Ona je za ovaj list rekla da je Vlada Srbije već usvojila odluku da se u „naredne dve godine poveća jednokratna pomoć za prvo dete sa sadašnjih 100.000 na 300.000 dinara“.

Što se pomoći za drugo dete tiče, kako se navodi, budžetom za 2020. biće odvojeno više para za primenu Zakona o finansijskoj pomoći porodicama sa decom.

Imajući u vidu činjenicu da najveći broj parova u Srbiji ima samo jedno dete, odlučili smo da za drugo dete dobijaju mesečno nadoknadu od 10.000 dinara do detetove pete godine života , u ovom trenutku je taj iznos predviđen samo do drugog rođendana – istakla je resorna ministarka za demografiju i populacionu politiku, prenosi Politika.

Izvor: Politika

Prethodni članak“Air Serbia“ pobedila na tenderu i prevoziće putnike do Beča i Soluna sa aerodroma u Lađevcima
Sledeći članakMladi karatisti Slobode uspešni tokom proteklog vikenda

5 KOMENTARA

  1. HAHAHAHAHAHHAhahahahahha

    Ja dinara nisam Dobio od Drzave Ispali su pametni a ja glup na ime moj brat i njegova zena Rade u inostrastvu medjutim ona je zatrudenal i prorodila se na Tajlandu shodno da je tajllandjanka … A meni je ostabljeno dete na cuvanje meni i njenoj Baki odnosno mojoj Majci medjjutim .. Ono sto su nas pitali jeste dali sre vi doborovoljno saglasni da cuvate Dete naravno da da shodno da je Bratovo… E sada Drzava u tom slucaju ne daje ni jedan jedini dinar ni po kom osnovu

  2. Nemojte nasedati na predizborne fore. U Crnoj Gori su ženama dali pravo da za treće dete dobiju državnu penziju, pa posle dve tri godine ukinuli. Pojeo vuk magarca. Dobili izbore i kraj.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here