Aleksa Milosavljević šampion Srbije u moto krosu

0
471

ČAČAK – Sedmom trkom za Otvoreni šampionat Srbije u moto krosu održanoj u Bačkoj Palanci, stavljena je zavesa na jedan od najzanimljivijih šampionata u poslednjih nekoliko godina. U svakoj klasi je vođena borba za šampionsku titulu, ponovo su čačanski vozači imali puno uspeha, a najveći uspeh svakako je ostvario Aleksa Milosavljević osvajanjem šampionske titule i zlatne kacige, dok su ostali morali da se zadovolje vicešampionskim titulama.

Osvajač Zlatne kacige: Aleksa Milosavljević

U klasi MX50 sa navršenih pet godina starosti, pobedio je Botond Kasa iz kluba „MX024“ iz Bačke Topole, ispred Viktora Kolnookova iz MK „Extreme“ iz Beograda, a treće mesto je zauzeo debitant Vuk Jevtović iz kluba Termorad AMSK „Čačak“.

U klasi MX65 do navršenih 12 godina starosti najuspešnija je bila Ana Kolnookov iz MK „Extreme“ iz Beograda, ispred Vuka Ćajića iz MK „Tanasko Rajić“ iz Čačka, dok je treće mesto zauzeo Noel Pešut iz MK „Sagmajster“ iz Subotice. Ovakav poredak je i u ukupnom bodovanju isti na kraju šampionata, pa je novi šampion Ana Kolnookov.

U klasi MX85 do navršenih 14 godina starosti, pobedu je odneo David Vig iz kluba „MX024“ iz Bačke Topole, drugi je bio Aleksa Milosavljević iz ekipe Termorad AMSK „Čačak“, ispred Danila Crnjanskog iz „BAP racing team-a“ iz Bačke Palanke. Zahvaljujući drugom mestu Aleksa Milosavljević je osvojio šampionsku titulu i zlatnu kacigu koju dodeljuje Moto savez Srbije za osvojene tri uzastopne titule šampiona, čime je stao rame uz rame sa legendama kluba.

Očigledno se pokazalo da je učešće na medjunarodnim trkama ove sezone bio pun pogodak. Učinak Alekse Milosavljevića je za svaku pohvalu i sa pravom se mogu od njega očekivati novi uspesi na našoj i međunarodnoj sceni.

U klasi MX2 takođe je viđena odlična borba, prvo mesto je osvojio Mark Česko iz ekipe „MX024“, drugo Nenad Petrović iz MK „Tanasko Rajić“, a treće Vukašin Jablanović iz ekipe „GTC racing“ iz Kraljeva. Takođe i u ovoj klasi je poredak u šampionatu isti kao na ovoj trci, pa je novi šampion Mark Česko.

U klasi MX125 ukupni pobednik je gošća iz Hrvatske Mia Ribić, ovogodišnji učesnik svetkog prvenstva za žene, ispred Milana Vukajlovića iz ekipe Termorad AMSK „Čačak“, dok je treći bio Strahinja Kalamković iz MK „Ere“, koji je ponovio prošlogodišnji uspeh i ponovo postao šampion. Drugi u prvenstvu je Vuk Drmanac iz Mk „Tanasko Rajić“ ispred trećeplasiranog Milana Vukajlovića.

U najjačoj klasi MX1, kao prvi je završio Janko Railić iz Mk „Ere“ iz Arilja, ispred Miloša Đorđevića iz ekipe Termorad AMSK „Čačak“ i Ričarda Sagmajstera iz Mk „Sagmajster tima“ iz Subotice. Ovom pobedom Janko Railić je postao novi šampion ispred Miloša Đorđevića i Ričarda Sagmajstera.

Vlade Rajević iz ekipe Termorad „AMSK Čačak“ je imao priliku da osvoji šampionsku titulu i zlatnu kacigu, ali ga je visoka temperatura primorala da nakon prve vožnje odustane od borbe za titulu. Pobedu je izvojevao Viktor Lang, drugi je bio Stipan Kujundžić, a treći Ranko Dabović, sva trojica iz kluba „MX024“. Ovim trijumfom Viktor Lang je osvojio šampionsku titulu, vicešampion je Vlade Rajević a treći je Stipan Kujundžić.

U najstarijoj klasi preko 50 godina, prvo mesto je zauzeo Gabor Sagmajster iz „Sagmajster tima“, drugi je bio Viktor Provodovski iz „BAP racing tima“, dok je treće mesto osvojio Branko Radanov iz MK „Tanasko Rajić“, što je takođe poredak i u šampionatu za ovu sezonu.

U ekipnoj konkurenciji klubova 1, šampionski trofej za ovu sezonu je odnela ekipa Termorad AMSK „Čačak“ ispred MK „Ere“ iz Arilja, dok je treća ekipa MK „Tanasko Rajić“. U amaterskoj konkurenciji klubova 2, titulu za ovu godinu je osvojila „MX024“, drugo „GTC racinga“ iz Kraljeva i treće „Sagmajster tima“.

Tekst: Slobodan Tanasković

Prethodni članakPale društvene mreže, Zakerberg za četiri sata izgubio 7 milijardi dolara
Sledeći članakĐaci prvaci u opštini Lučani povodom Dečje nedelje dobili sveske, bojice i pribor

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here