Đaci prvaci u opštini Lučani povodom Dečje nedelje dobili sveske, bojice i pribor

0
150

LUČANI – Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović je sa svojim saradnicima povodom Dečje nedelje, obišao sve osnovne škole i izdvojena odeljenjima na teritoriji opštine i đacima prvog razreda, kojih je na teritoriji opštine ukupno 164, podelio školski koplet sa sveskama, bojicama i dodatnim priborom uz najbolje čestitke i želje za savladavanje prvih školskih obaveza.

Dolović je ovom prilikom istakao da je “posebno zadovoljstvo družiti se sa decom, jer je radost koju oni izazivaju, jedinstvena“. Zato je opština Lučani, kako je istakao, “strateški orijentisana ka podsticanju rađanja i stvaranju boljih uslova za život i razvoj dece u opštini Lučani“.

Poslednjih godina kontinuirano radimo na realizaciji niza aktivnosti koje to potvrđuju. Pored isplata roditeljskog dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete, pune naknade zarade zaposlenoj majci za vreme porodiljskog odsustva, isplate dečijeg dodatka, a što država omogućava, opština Lučani iz budžeta isplaćuje po trideset hiljada dinara roditeljima za svako novorođeno dete, materinski dodatak za nezaposlenu majku, obezbeđuje besplatan prevoz za decu do osmog razreda, daruje do 300 hiljada dinara za biomedicinski potpomognutu oplodnju bračnim parovima sa teritorije naše opštine, obezbeđuje besplatnu kuhinju za svako treće i naredno dete u porodici školskog uzrasta, stipendira đaka generacije, vukovcima daruje laptopove, prvacima daruje školski pribor – rekao je Dolović.

Predsednik Dolović je ovom prilikom istakao i da opština svakom novorođenom detetu daruje kolevku za bebe i auto-sedište i dugoročno pokušava da poveća kapacitete predškolske ustanove u Lučanima i Guči, neprestano revitalizuje škole, sportske hale i igrališta, finansira udruženje “Pokret za decu tri plus“. On je podsetio i da opština Lučani poslednjih šest godina realizuje projekat ličnog asistenta deci sa posebnim potrebama, što je izrazito osetljiva grupa najmlađih žitelja opštine.

Dečju nedelju ove godine od 04. do 10. oktobra obeležavaju sve opštinske institucije obrazovanja, kulture, socijalne i zdravstvene zaštite sa ciljem da se ukaže na zaštitu najmlađe populacije i njihovih prava. Sve aktivnosti se obavljaju uz poštovanje mera za zaštitu od aktuelnog korona virusa.

Prethodni članakAleksa Milosavljević šampion Srbije u moto krosu
Sledeći članakKonkurs za prvu generaciju dualnog programa Odevno inženjerstvo i dizajn na FTN u Čačku

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here