Aleksić napustio Narodnu stranku, čačanski odbor ostao uz Jeremića

7
786

Narodni poslanik Miroslav Aleksić, koji je danas podneo ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci, rekao je na Oplencu da će formirati novu stranku, za koju će početi da sakuplja potpise naredne sedmice. Stranka će se zvati Narodni pokret Srbije, što je bio i naziv opcije čiji je Aleksić pre formiranja Narodne bio predsednik.

Aleksić je poručio da je, s obzirom na to da je Narodna nastala preregistrovanjem Narodnog pokreta Srbije, ta opcija temelj stranke iz koje danas izlazi, a čiji je predsednik Vuk Jeremić.

Sa njim je pošlo, navodi, 106 odbora Jeremićeve stranke, kao i četvoro narodnih poslanika, sa kojima će formirati novi poslanički klub.

Upitan koji odbori nisu krenuli sa njim odgovorio je da su to Lajkovac, Čačak, deo odbora u Požarevcu, Kraljevu, povereništva u Paraćinu i beogradskim opštinama Stari grad, Vračar, Voždovac. Ostao je i deo visokih funkcionera, koji su imidž, rekao je, izgradio pre ulaska u Narodnu stranku.

Ovo što se danas dogodilo na Oplencu je zahtev članstva, odbora, stranke. Nije ničiji hir – poručio je.

Smatra da Narodna nekoliko godina ima pogrešnu politiku, precizirajući da misli na sukobe u opoziciji, te da nema problem ni sa jednim opozicionarom i ničijom ideologijom.

Želi da se okuplja opoziciju u borbi „protiv režima koji razara Srbiju“.

Aleksić je rekao i da je danas potrebnija nova opozicona politička stranka koja će ujedinjavati, nego jedna koja će razjedinjavati.

Bivši predsednik izvršnog odbora Narodne je poručio da „radi i radio je samo za građane Srbije i za narod, ni za kog drugog“, te da će tako biti dokle god dobija podršku građana.

Izvor: Danas

Prethodni članakGrujičić: Lekari će moći da daju najviše dve nedelje bolovanja, za duže će se ići pred komisiju
Sledeći članakNarodna stranka Čačak: Neće nam nedostajati par članova iz “pete kolone“

7 KOMENTARA

  1. 154 stranke. Strasno. Pa svi hoce svoju. Doktori, pa skolovani ( razni profili) neskolovani, ponavljaci, jedva prelazaci ( 2,2,2,3), itd, itd. ZnacI da je politika unosan biznis za punjenje dzepova. Ali bez mnogo rada. E ne moze u beskraj tako. Moraju se prozvati. A kako? Samo da ne bude mrtvih. Daleko bilo. Ali, kako je krenulo moguce je.

  2. Uvek pogrešne odluke. Svojevremeno je čačanski odbor DS podržao Vuksanovića u stranačkoj borbi sa Đinđićem. Narodna stranka ovako ostaje salonska desnica sa Kovačevićem, Gajićem, Parlić…

    • Zemljače, ti si ladno sebi dao za pravo da porediš Mikija Trstenik Aleksića ( ponavljača) sa doktorom filosofije Zoranom Đinđićem. Nema tebi spasa. Vuk je barem obrazovan..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here