Aleksić: U subotu protesti i blokade u Beogradu i još tri grada, sve će stati

5
1147

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da će sledeći protest “Srbija protiv nasilja“ biti održan u subotu, 17. juna, u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

On je najavio i da će “sve stati od 18 sati do 21:00.

U Beogradu će okupljanje početi u 18 sati ispred Skupštine Srbije, gde će se građanima obratiti javne ličnosti i žrtve režima i saopštiti zahteve protesta. Kolona će odatle krenuti Bulevarom kralja Aleksandra, pa do Slavije i potom do Autokomande i Mostarske petlje – rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u skupštini.

On je istakao da će biti organizovana velika akcija blokade od 18 do 21.00 u četiri grada i da će u tom periodu sve stati.

Ili će stati nasilje ili će stati Srbija. Ovo je akcija upozorenja vlastima da ne ignorišu zahteve građana, jer ćemo u protivnom akciju nastaviti i narednih nedelja i ona će viti sve veća i masovnija – rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da je vladajuća većina danas namerno opstruisala rad skupštine tako što je odbila da obezbedi kvorum za raspravu o smenjivanju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

U zgradi skupštine je u trenutku utvrđivanja kvoruma bilo 116 poslanika vladajuće većine, a za kvorum je potrebno 84 poslanika. To je još jedan dokaz nepoštovanja i građana i skupštine. Na to ćemo im odgovoriti u subotu na protestu. Ako nema razgovora u institucijama, biće ga na ulicama – rekao je Aleksić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak je naš: Kako je napravljen sistem da i opoziciono nastrojeni građani finansiraju stranke na vlasti
Sledeći članakProdata imovina FRA u širem centru Čačka, evo ko je novi vlasnik

5 KOMENTARA

  1. Tako je, samo ulica, to je jedino mesto gde se mozemo suprostaviti diktaturi. U ovim uslovima regularniji su izbori i u Zanzibaru.

  2. Koliko sam shvatio predsednika skupstine, vecinu treba da obezbedi predlagac.
    Da li to znaci da druga strana nema obavezu prisustva na zasedanju?

  3. Ko je ovlastio ovog gospodina iz okoline Trstenika da bude vođa protesta? Zašto uvek on daje izjave o akcijama opozicije? Ako je on lider da ja i moja porodica ostanemo kod kuće.

    • Cacanine ti si mozda video Beograd kada si isao busom kao sendvicar…bolji je Aleksic iz Trstenika nego mnogi u vladi i nezna se sve od kuda su dosli da rasprodaju ovu Srbiju…zato cuti botino i glodji sendvic…

  4. Joj Akeksić, Aleksić. Odakle i kad se on pojavi? Ubi nas čovek glupostima. Treba da se opusti malo. Predsednik reče da će biti izbori. Neka sačeka malo. Ali prpa bato…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here