Aleksić: Vlasnik plantaže marihuane nakon hapšenja prvo pozvao Andreja Vučića

0
1205

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je policija utvrdila da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra „Jovanjica“, na kojem je pronađena velika količina marihuane, po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića i zatražio od tužilaštva da tu činjenicu uvrsti u postupak.

Foto: N1

Na “Jovanjici“ je proizvođeno i ulje kanabisa koje je sa deklaracijom “proizvedeno u Holandiji“ izvoženo u Makedoniju preko Koluvijine firme, a potom u Holandiju i druge države u kojoj je dozvoljena upotreba tog ulja – rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je jedan od čestih kontakata u imeniku Koluvije i ministar policije Nebojša Stefanović i upitao da li je to razlog zbog čega se Stefanović nije oglasio o ovom slučaju.

Imam pouzdane informacije iz policije da je Koluvija zvao Andreja Vučića. Zašto je baš njega zvao? Pozivam tužilaštvo da se oglasi o ovom saznanju. Odgovori o umešanosti države u ovaj posao kriju se u Koluvijinom telefonu. On je često kontaktirao i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem. Možda se Stefanović zbog toga ne oglašava – rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je dodao da se proizvodnja marihuane odvijala na „Jovanjici“ i kada su to poljoprivredno dobro posetili ministar Aleksandar Vulin i direktor Koridora Srbije Zoran Babić, a kao dokaz za tu tvrdnju pokazao je fotografiju matičnih stabala indijske konoplje sa „Jovanjice“, starih između četiri i pet godina, koja su korišćena za rasađivanje.

“Jovanjica“ je od države dobila desetine miliona dinara podsticaja, a organska proizvodnja je od početka bila samo maska. Koluvija i njegov otac su ranije i hapšeni zbog narkotika, a režim je 2012. godine Predraga Koluviju doveo iz Nemačke i predstavio ga kao velikog proizvođača organske hrane, da bi on uspostavio najveću prozvodnju marihuane u Evropi na 12 hektara. To nije moglo bez pomoći države – rekao je Aleksić.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je kao „apsolutnu laž“ ocenio navode potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića da je vlasnik imanja Jovanjica posle hapšenja prvo zvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, a da je među čestim kontaktima u telefonu vlasnika bio i sam Stefanović.

Još jedna velika laž. Čuo sam tamo da pominju kako smo navodno ja ili brat predsednika umešani u ovo ili imamo kontakt s tim ljudima. To je apsolutno bolesna izmišljotina – kazao je Stefanović novinarima.

On je poručio da će je spreman da ide odmah, ako neko, kako je rekao, pokaže da su ikad imali bilo kakav kontakt s tim ljudima.

Ali naravno da je to apsolutna laž i oni se upleću u klupko svojih laži – istakao je Stefanović.

Izvor: N1

Prethodni članakNova Srbija: Vlast kroz institucionalne pritiske pokušava da finansijski iscrpi našu stranku
Sledeći članakČačani ne posustaju, Borac naneo prvi poraz Širokom u Hercegovini

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here